Зняли прапор рф та окопуються на цвинтарі: окупанти готуються до "бою за Херсон"

Зняли прапор рф та окопуються на цвинтарі: окупанти готуються до "бою за Херсон"
283940 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Жест доброї волі", відхід на зручніші позиції чи спроба заманити українські сили в пастку? З низки херсонських передмість щезли блокпости військових рф, а з головної адмінбудівлі – прапор країни-агресорки.

Фото місцевого "Білого дому" (будівля Херсонської облдержадміністрації, яку так називають мешканці через світлий колір стін) без російського триколору на флагштоці, датоване ранком 3 листопада, оприлюднив у фейсбуці депутат обласної ради Херсонщини Сергій Хлань.

"Херсонщина. Спочатку за російським кораблем у Херсоні пішов рубль, а тепер і триколор! Окупанти зняли свою ганчірку з будівлі ХОДА", – підписав світлину депутат.

За інформацією каналу "Николаевский Ванек", який співпрацює з Силами оборони Півдня, з низки передмість Херсону (Чорнобаївка, Степанівка, Білозерка), а також з мікрорайону Острів, де у промзоні базувалась ворожа техніка, росіяни прибрали свої блокпости.

Цю інформацію підтверджує речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Водночас одразу два рупори російської пропаганди – призначений окупантами гауляйтер Херсонщини Кирило Стремоусов та "журналіст" Володимир Соловйов прямо заявили про те, що в найближчі 2 тижні можливі вуличні бої в Херсоні, а російським військам імовірно доведеться остаточно перебазуватися на лівий берег Дніпра.

Роспропаганда заявляє про можливі бої в Херсоні й відведення військ на лівобережжя

Утім, херсонське видання Kavun.City з посиланням на інформацію від місцевих мешканців зазначає, що попри публічні заяви, росіяни насправді не квапляться робити "жест доброї волі": чимало солдатів, перевдягнених у цивільне, залишаються у Херсоні. Більше того, загарбники повністю оточили місто та обладнали вогневі позиції й фортифікації по периметру – окопались навіть на міських цвинтарях.

Крім того, на лівому березі Дніпра кадрові бойові підрозділи армії рф посилено формують другу та третю лінію оборони. Відтак, демонстративне "залишення" міста може бути інформаційно-психологічною операцією – спробою росіян ввести ЗСУ в оману, припускає херсонський журналіст Костянтин Риженко. З цією думкою погоджується й одеський активіст, волонтер та блогер Сергій Стерненко.

Імовірно, росіяни дійсно готують Херсон до вуличних боїв та посилених обстрілів з лівого берега Дніпра. Крім того, є інформація, що вони замінували всі адміністративні будівлі та цінні об'єкти у місті. З огляду на це, херсонців закликають бути обережними та подбати про власну безпеку й укриття.

stopcor.org

Теги: Сергій Хлань,Херсон,Кирило Стремоусов,Володимир Соловйов,окупанти , війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР