Російські мобілізовані пили з калюж і просять "правової допомоги"...

Російські мобілізовані пили з калюж і просять "правової допомоги"...
343068 ПЕРЕГЛЯДІВ

У мережі оприлюднили звернення росіян, яких мобілізували на війну в Україні. Чоловіки жаліються, що їх не підготували до бойових дій. Провівши кілька діб під обстрілами, новобранці утекли, при чому під час втечі їм доводилось пити воду з калюж.

Інформацію оприлюднено у росЗМІ "Дождь" та в телеграм-каналах.

Історію новобранців-дезертирів розповіла дружина одного з них. Жінка стверджує, що росіян спершу кинули на рубіж оборони, потім про них там забули, а коли вони вибрались в тил, то затримали і зараз звинувачують у дезертирстві:

  • Спершу чоловік, про долю якого розповідає жінка, потрапив у населений пункт Богучар у Воронезькій області рф. Там він пройшов двотижневу "підготовку" суть якої звелася до того, що він та його "побратими" 4 рази постріляли зі стрілецької зброї.
  • 2 жовтня підрозділ відправили на лінію фронту. При чому одразу - на найгарячішу ділянку - біля Сватового на Луганщині. Росіяни мали з собою лише стрілецьку зброю та гранати. А били по ним українські мінометники.
  • Підрозділ новобранців все, що встиг зробити на фронті - то це кілька днів ховався від мінометних обстрілів. Там вони просиділи деякий час, при цьому не мали ні харчів, ні води - пили з калюжі.
  • Врешті терпець увірвався і росіяни вирішили піти з ділянки, яку їм доручили обороняти. Хащами та болотами 39 осіб дістались до якоїсь військової частини на Луганщині.
  • Там у росіян відібрали зброю та відправили до Більського.
  • 29 жовтня мобілізовані рушили на КПП "Черткове" у Ростовській області. При чому рухались на автобусі, який для них орендували їхні ж родичі.
  • На КПП "Чорткове" росіян не пустили - відправили у селище Мілове.
  • 3 листопада мобілізовані записали жалібне відео про свої поневіряння, перебуваючи вже у Валуйках.

Мобілізовані припускають, що їх можуть покарати, звинувативши у дезертирстві. І вони бояться, бо мають наразі лише два шляхи: або смерть на лінії фронту, або російська в'язниця.

stopcor.org

Теги: Російські мобілізовані,мобілізовані, війна в Україні,росія, окупанти, Агресія росії в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР