У Державній судовій адміністрації відкрили дисциплінарні провадження проти керівництва 7 управлінь

У Державній судовій адміністрації відкрили дисциплінарні провадження проти керівництва 7 управлінь
285099 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Державній судовій адміністрації  повідомили про відкриття дисциплінарних проваджень стосовно керівників 7 територіальних управлінь. Про це  повідомили під час засідання робочої групи з питань забезпечення належного фінансування судової влади.

У провину керівникам поставлено порушення вимог фінансової дисципліни, тобто економії бюджетних коштів в умовах збройної агресії. Зокрема, йдеться про те, що у деяких областях під час війни виплачувались премії працівникам апаратів судів, здійснювався прийом нових працівників до штату судів та виплачувались компенсаційні виплати при звільненні працівників. У підсумку, це все призвело до того, що тепер у розпорядженні відповідних ТУ ДСА не вистачає коштів на оплату обов’язкової заробітної плати працівників апаратів судів до кінця 2022 року.

Нагадаємо, що про фінансові проблеми деяких ТУ ДСА стало відомо ще у жовтні. Тоді у ДСА зазначили, що в Одеській, Київській, Черкаській, Полтавській областях та у місті Києві виникають проблеми з виплатою заробітної плати працівникам апаратів судів.

368.media

Теги: Державна судова адміністрація,ТУ ДСА,судова адміністрація
ПРЯМИЙ ЕФІР