У Молдові перезавантажать уряд: хто може стати новим прем’єр-міністром

У Молдові перезавантажать уряд: хто може стати новим прем’єр-міністром
344164 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Молдові очікується перезавантаження уряду, який очолює Наталія Гаврилиця. Імовірно, його буде здійснено в понеділок, 14 листопада. Найімовірніше новим прем'єром стане Дорін Речан – представник силового блоку, який раніше очолював міністерство внутрішніх справ в уряді Юрія Лянке.

Про це OBOZREVATEL повідомляють джерела у дипломатичних колах. Політична ситуація в сусідній країні вже кілька тижнів перебуває у напруженні. Причиною стала активація проросійських сил, що розхитують державу.

Крім використання п'ятої колони, путінський режим застосовує проти Молдови інші традиційні методи тиску й шантажу. Насамперед із боку енергетики.

На економіці Молдови вже різко позначилися перебої із постачанням газу й електроенергії із невизнаного Придністров'я. Це спричинило стрімке зростання цін на енергоносії, комунальні послуги та продукти харчування. У результаті економічна криза спричинила політичну напруженість.

Імовірний прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан на цей момент обіймає посаду радника президента з питань національної оборони та безпеки й секретаря Вищої ради безпеки. Він висловлює прихильне ставлення до України та послідовну позицію щодо євроатлантичної інтеграції Молдови.

У Молдові перезавантажать уряд: OBOZREVATEL дізнався, хто може стати новим прем’єр-міністром

Речан неодноразово заявляв, що нейтральний статус Молдови в умовах зростання зовнішніх загроз є неефективним.

Також передбачається, що одним із перших кроків нового прем'єра стане посилення силового блоку, оскільки ситуація у Молдові під загрозою. Найбільша небезпека йде з боку проросійських сил, які неодноразово планували вчинити державний переворот. Саме тому призначення Речана видається цілком логічним, бо не допустить сценарію російського реваншу в Молдові.

Джерело

Теги: Молдова,Наталія Гаврилиця,Юрій Лянке,Дорін Речан,Придністров'я
ПРЯМИЙ ЕФІР