Окупанти на лівобережній Херсонщині: штаб у корівнику

Окупанти на лівобережній Херсонщині: штаб у корівнику
310351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Втеча на лівий берег не допоможе? Українські бійці продовжують методично вибивати ворога з позицій влучними вогневими ударами, а росіяни переносять важливі для них об'єкти глибше в тил – до кордону Херсонщини й Криму.

Свіжі супутникові знімки Maxar і Satellogic, які демонструють розташування нових позицій ворога у Херсонській області, оприлюднив у Твітері швейцарський фахівець з кібербезпеки, OSINT-розслідувач Тім Ерхарт.

"Зображення показують нову російську базу, створену на півдні Херсонської області за координатами 46.1675 33.4336. Найближча точка на іншому березі Дніпра знаходиться приблизно за 70 км, тому росіяни, ймовірно, вважають це місце убезпеченим від HIMARS... поки що", – зазначив Ерхарт.

Об'єкт розміщено у полі поруч із селом Гаврилівка Друга Скадовського району Херсонщини.

Представники OSINT-спільноти зазначають, що місце, на перший погляд, досить дивне – поруч немає ані великих трас, ані залізниці, локація оточена зрошувальними каналами. Однак воно розташоване відносно неподалік від попередніх, уже "засвічених" баз росіян у Чаплинці та Мирному. А трохи південніше від даної точки є закинутий аеродром.

За інформацією каналу "Николаевский Ванек", який співпрацює з Силами оборони на півдні та Миколаївською ОВА, новий штаб на лівому березі Дніпра на Херсонщині загарбники облаштували... у корівнику, ймовірно, сподіваючись сховати його від "очей" ЗСУ. Однак подібна конспірація їм навряд чи допоможе.

Між тим, 13 листопада українські бійці "накрили" один з ворожих об'єктів під Скадовськом – окупанти розмістилися там на фермі за міським цвинтарем. Наразі кількість "200-х" і "300-х" встановлюється.

За даними підсумкового зведення ОК "Південь" за 13 листопада, противник продовжує облаштування оборони на лівому березі Дніпра, намагається створити додаткові багаторівневі рубежі оборони та утримати зайняті позиції. Українськими авіаторами уражено 4 райони зосередження ворожої живої сили, озброєння та техніки на лівому березі. А ракетно-артилерійські підрозділи ЗСУ виконали на Херсонщині 33 вогневих завдання. Наразі підтверджено результати ворожих втрат у кількості 40 одиниць живої сили та 7 одиниць автобронетехніки. 

stopcor.org

Теги: окупанти, війна в Україні,Херсон,Крим,Контрнаступ ЗСУ, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра", Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, IMF, Independent Media Forum
ПРЯМИЙ ЕФІР