Обстріл Польши: ЄС та США підтверджують, росія - спростовує

Обстріл Польши: ЄС та США підтверджують, росія - спростовує
292264 ПЕРЕГЛЯДІВ

Багато країн вже відреагували на нещодавній обстріл території Польщі, яка є членом НАТО. Проте, в Міноборони росії всіляко заперечують свою причетність.

Про це повідомляється у прес-службі Міноборони росії.

"Заяви польських засобів масової інформації та офіційних осіб про нібито падіння "російських" ракет у районі населеного пункту Пшеводув є навмисною провокацією з метою ескалації обстановки", – повідомляють окупанти.

Також у Міністерстві оборони росії зазначили, що "опубліковані гарячими слідами польськими ЗМІ з місця події в населеному пункті Пшеводув уламки не мають жодного відношення до російських засобів поразки".

Проте, США, у свою чергу, підтверджують, що саме російські ракети потрапили територією Польщі.

"За повідомленням Associated Press, до Польщі потрапили російські ракети, загинули двоє людей", – йдеться у виданні Bloomberg.

"Це був найсильніший артилерійський обстріл з боку росії, і кілька ракет досягли території Польщі, де, за словами американського чиновника, загинуло двоє людей. Це був перший випадок за всю війну, коли російська зброя обрушилася на країну НАТО", – повідомляє видання АР, посилаючись на високопосадовця США, який захотів залишитися на умовах анонімності.

Зазначимо, що Пентагон поки не готовий підтвердити дані про дві російські ракети, які залетіли на територію Польщі.

Представник американського оборонного відомства генерал Патрік Райдер заявив на брифінгу, що в Пентагоні бачили повідомлення про інцидент у пресі, але "в даний момент не мають інформації для підтвердження цих повідомлень і продовжують вивчати ситуацію".

Ситуацію також прокоментували представники країн Балтії.

"Естонія готова захищати кожен сантиметр території НАТО. Ми повністю солідарні з нашим близьким союзником Польщею", – заявив МЗС Естонії.

У свою чергу президент Литви наполягав, що кожен дюйм території НАТО має бути захищений.

"Злочинний російський режим випустив ракети, націлені не тільки на населення України, а й на території НАТО, що впали в Польщі", – висловилося міністерство оборони Латвії.

Інцидент прокоментував Президент України Володимир Зеленський.

"Сьогодні сталося й те, про що ми давно попереджали. Терор не обмежується нашими державними кордонами. Російські ракети вдарили по Польщі. Скільки разів Україна говорила про те, що нашою країною держава-терорист не обмежиться? Це питання часу, коли б російський терор пішов далі. Що довше росія відчуває безкарність, то більше буде загроз для всіх, до кого можуть дістати російські ракети.Бити ракетами по території НАТО. Це російський ракетний удар по колективній безпеці! Це дуже суттєва ескалація. Треба діяти", – заявив Зеленський.

Нагадаємо, що 15 листопада у селі Пшеводув (Польща) впала російська ракета. Внаслідок удару загинули двоє громадян Польщі.

stopcor.org

Теги: Обстріл Польши,Польща,Пшеводув,НАТО,обстріл території Польщі, війна в Україні,росія, Агресія росії в Україні,Гримаси "русского міра", Польща й Україна: реалії і перспективи,ПольщаУкраїна
ПРЯМИЙ ЕФІР