Окупанти під Сватовим у "складній ситуації": передові підрозділи на 60% небоєздатні, – Коваленко

Окупанти під Сватовим у "складній ситуації": передові підрозділи на 60% небоєздатні, – Коваленко
356740 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські передові підрозділи під Сватовим на Луганщині стрімко втрачають боєздатність. Не рятує навіть швидке і безперервне підвезення "мобіків", оскільки наявність "гарматного м'яса" не вирішує наявних проблем окупантів із комплектацією військ технікою й матеріально-технічним забезпеченням. Відтак ця ділянка фронту може обвалитись вже до кінця року.

Таку думку висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

Експерт зауважує практично всі підрозділи російської армії на Луганщині – некомплектні, оскільки не можуть здійснювати повноцінну ротацію і виведення відновлення боєздатності. А в останні півтора місяці відновлення боєздатності передових підрозділів у зоні бойових дій являли собою виключно підвезення особового складу, переважно "мобіків", та поповнення на місці.

"Але витрачання фаршу категорії "Ч" дуже стрімке і зараз у Сватівській локації російські окупаційні війська мають непросту ситуацію. У підрозділів 55-ї мотострілецької бригади та 3-ї мотострілецької дивізії втрата боєздатності вище 30%. І навіть не 40%, а трохи вище. Скажімо так, деякі підрозділи небоєздатні за особовим складом та технікою на 60%", – коментує аналітик.

І все це – на тлі настання зимових холодів та невирішених окупантами проблем із логістикою і матеріально-технічним забезпеченням солдатів. Ці проблеми яскраво ілюструє оприлюднений українським блогером і журналістом Сергієм Стерненком знімок з "російського нуля" в окупованому Сватовому.

"Не знаю, як воно буде насправді, але на мій суто дилетантський погляд до кінця 2022 року у рудиментаріїв почнеться каскадний обвал оборони аж до Старобільська. І це – щонайменше", – прогнозує Коваленко.

stopcor.org

Теги: окупанти,Сватово, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР