Росія майже вичерпала запаси іранських дронів і шукає поповнення, – британська розвідка

Росія майже вичерпала запаси іранських дронів і шукає поповнення, – британська розвідка
278081 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві оборони Великої Британії заявили, що з вересня росія, ймовірно, витратила сотні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) виробництва Ірану для атак на енергетичну інфраструктуру України.

Крім того, ймовірно, що рф майже вичерпала свої поточні запаси зброї, виробленої в Ірані, і шукатиме поповнення, заявило відомство 23 листопада у своєму щоденному зведенні розвідданих, опублікованому в Twitter.

З вересня росія запустила сотні безпілотних літальних апаратів (БПЛА) іранського виробництва проти України. Країна-агресор в основному використовувала цю зброю проти тактичних військових цілей та української електромережі.

Однак нещодавно російське командирування, ймовірно, також прийняло рішення свідомо бити по дронами по медичних установах  і вражати їх керованими боєприпасами.

У кремлі, вочевидь, задумали кампанію БПЛА, як компенсацію серйозної нестачі крилатих ракет, але цей підхід мав обмежений успіх. Більшість запущених дронів було знешкоджено.

Приблизно з 17 листопада 2022 року публічно не повідомлялося про влучні удари іранських "мопедів". Країна-агресор, ймовірно, майже вичерпала свої поточні запаси, але, судячи з наявних у британської розвідки даних, шукатиме поповнення.

Припускають, що рф зможе закуповувати безпілотники з-за кордону швидше, ніж виготовляти нові крилаті ракети власними силами всередині країни.

Нагадаємо, 22 листопада міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав ЄС розпочати підготовку нового санкційного пакета проти російської федерації за її вторгнення. Він просить "знищити ракетну індустрію рф" новими санкціями.

stopcor.org

Теги: Іранські дрони,іранський ударний БПЛА,росія, війна в Україні,Британська розвідка
ПРЯМИЙ ЕФІР