Фірма одеського ексдепутата Гапуніча фігурує у справі про привласнення коштів «Укравтодору»

Фірма одеського ексдепутата Гапуніча фігурує у справі про привласнення коштів «Укравтодору»
345345 ПЕРЕГЛЯДІВ

Компанія ексдепутата Одеської міськради Валентина Гапуніча фігурує у в кримінальній справі про привласнення коштів «Укравтодору» в особливо великих розмірах та фіктивні транзакції. Про це редакція 368.media   дізналась з матеріалів справі за ч. 4 ст. 191 КК.

В матеріалах справи зазначено, що протягом 2021-2022 років службові особи Служби автомобільних доріг у Кіровоградській та Донецькій областях уклали договори з експлуатаційного утримання доріг з ТОВ «ДС Пром Груп».

Слідчі з’ясували, що фірма зареєструвала податкові накладні про нібито оплату товарів та послуг з шістьма українськими компаніями. Однак дослідивши історії платежів, правоохоронці зрозуміли, що бюджетні гроші переводилися за неіснуючі товари.

Загалом Офіс генерального прокурора нарахував 82,35 млн гривень які ймовірно протиправно було переведено з рахунків підрядника.

Зокрема, серед компаній яким вищезгадана фірма переказувала кошти була й  одеська ТОВ «БФ «Паритетбудінвест», куди переказали  46,6 млн гривень.

Фірма зареєстрована у 2019 році. Вона належить одеситу Аркадію Іллящуку та вінничанину Артему Соболєву. Перший був помічником-консультантом депутата Одеської міської ради Валентина Гапуніча. В минулому скликанні, у 2015-2020 роках, він пройшов до ради від партії «Довіряй Ділам» Геннадія Труханова.

368.media

Теги: Валентин Гапуніч,Укравтодор,ТОВ «ДС Пром Груп»,Паритетбудінвест,Аркадій Іллящук,привласнення коштів
ПРЯМИЙ ЕФІР