"Велика паніка у Великих Копанях": ЗСУ поцілили в скупчення "Градів" ворога, – Хлань

"Велика паніка у Великих Копанях": ЗСУ поцілили в скупчення "Градів" ворога, – Хлань
312686 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Херсонщині гаряче: ЗСУ продовжують наносити прицільні удари по місцях скупчення техніки й живої сили противника. Натомість росіяни готуються до прямих боїв на лівобережжі: окопуються вздовж берегової лінії та автомобільних трас.

Про ранковий приліт у скупчення РСЗВ "Град" ворога у районі села Великі Копані 28 листопада повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"В окупантів велика паніка у Великих Копанях. ЗСУ поцілили у ціле скупчення їхніх "Градів" на території недобудованого ринку. Прилетіло й по особовому складу. Точну кількість втрат поки порахувати неможливо. Нікого не пускають, росіяни бігають в шоці. Попередньо, це ураження по підрозділах бойовиків з Дагестану", – написав депутат.

Зауважимо, офіційної інформації з боку Генштабу ЗСУ та ОК "Південь" з приводу цього удару поки немає.

БМ-21 "Град" – розроблена в СРСР реактивна система залпового вогню калібру 122 мм, яка є розвитком установки залпового вогню "Катюша", а також базою для інших систем, зокрема 9К55 "Град-1". Максимальна дальність атаки – 42 км. Великі Копані – село у Херсонському районі, на лівому березі Дніпра, розташоване у 40 км від обласного центру поблизу траси М-14 на Крим.

За інформацією Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники продовжують активно окопуватись уздовж ключових автошляхів і берегової лінії на лівобережжі Херсонщини.

Свіжі знімки російських укріплень на лівобережжі Херсонської області з супутника MAXAR, а також мапу з відомими місцями російських укріплень було оприлюднено у Twitter.

Нагадаємо, вночі на Херсонщині також було гучно: місцеві мешканці інформують про спалахи й детонацію у декількох населених пунктах лівобережжя.

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні, окупанти,РСЗВ Град,Херсон
ПРЯМИЙ ЕФІР