Мостопад триває: підрив мосту між Мелітополем і Токмаком ускладнить логістику ворога на півдні

Мостопад триває: підрив мосту між Мелітополем і Токмаком ускладнить логістику ворога на півдні
338798 ПЕРЕГЛЯДІВ

Мінус один шляхопровід в тилу противника – ще один крок до визволення українського півдня від російської навали. Виведення з ладу залізничного мосту в окупованій частині Запорізької області ставить логістику ворога на лінії Токмак – Мелітополь – Нова Каховка у скрутне становище.

Ввечері 28 листопада у Генштабі ЗСУ повідомили про вдалу операцію Сил оборони на Запорізькому напрямку. У районі населеного пункту Старобогданівка був пошкоджений залізничний міст, який окупанти використовували для доставки озброєння та військової техніки.

Йдеться про ділянку залізниці між Мелітополем і Токмаком. На думку військового оглядача Деф Мона (Def Mon), це суттєво ускладнить ситуацію з матеріально-технічним забезпеченням і постачанням ворога на великій ділянці південного фронту.

"У Генштабі ЗСУ повідомили про пошкодження залізничного мосту поблизу Старобогданівки. Це може означати, що значній частині російської лінії фронту тепер доведеться покладатися на вантажівки замість потягів для доставки припасів", – зазначає експерт.

Мелітополь і Нова Каховка частково відрізані від залізничного сполучення

Він зауважив, що партизани ймовірно підірвали менший міст біля Старобогданівки ще декілька місяців тому. Відтак припустив, що цього разу ЗСУ за допомоги HIMARS атакували великий міст, несуча здатність якого суттєво залежить від сталевого каркасу.

Залізничний міст у Старобогданівці

Водночас росіяни продовжують нести значні втрати у районі Павлівки та Вугледару, де окупанти кривавими штурмами відчайдушно намагаються вивести залізничне сполучення з радіусу дії української артилерії.

Залізничний ''сухопутний коридор'' з Донбасу на південь у радіусі ураження з позицій ЗСУ

"Як бачимо, логістична ситуація для росії продовжує погіршуватись", – констатує аналітик.

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні,Мелітополь,Токмак ,логістика,підрив мосту
ПРЯМИЙ ЕФІР