Запорізький напрямок: у Пологах ЗСУ розбили базу окупантів

Запорізький напрямок: у Пологах ЗСУ розбили базу окупантів
313001 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нова ціль для HIMARS: окупанти облаштовують чергову базу для військових у промзоні Мелітополя – подалі від актуальної лінії фронту на Запорізькому напрямку. Адже велика база росіян під Пологами вже була знищена кількома вдалими ударами ЗСУ.

Про це свідчать супутникові знімки Senentel від проєкту Copernicus, які оприлюднив 30 листопада у Твітері Бреді Афрік, аналітик відділу досліджень зовнішньої та оборонної політики Американського інституту підприємництва (AEI). Він проаналізував, як змінювалась локація з кінця березня 2022 року дотепер.

"На останніх супутникових знімках видно руйнування об’єкта, який використовували російські війська в окупованих Пологах Запорізької області. Ця ділянка знаходиться поблизу лінії фронту в Україні і протягом останніх місяців неодноразово зазнавала уражень", – коментує дослідник.

База росіян була розташована за координатами 47.4603, 36.2469 – за іронією долі, це територія заводу з виробництва соняшникової олії (Пологівський олійноекстраційний завод). Саме насіння соняшника на початку війни окупантам радили насипати в кишені у відомому мемі.

Територія Пологівського олійноекстраційного заводу до війни

Тим часом, загарбники облаштовують нові місця базування на Запорізькому напрямку подалі від лінії розмежування – у промисловій зоні Мелітополя. Проте, не встигли російські солдати заселитись у "свіжу" казарму, як її розташування вже стало відомо місцевим силам спротиву. Про це інформує РІА "Мелітополь".

Так, окупанти вирішили зробити базу на підприємстві, яке знаходиться в безпосередній близькості до залізниці.

У будівлі колишньої їдальні державного заводу "Гідромаш" зараз тривають ремонтні роботи. Вікна затягують плівкою та фанерою. Безпосередньо у їдальні росіяни облаштовують казарму, виставивши близько 200 двоярусних ліжок. При цьому всі роботи виконують люди у цивільному одязі. Ще один потужний укріпрайон загарбники створили на території мелітопольського промислового підприємства "Рефма".

Окупанти облаштовують казарми в Мелітополі у промзоні неподалік від залізниці

За інформацією Генштабу ЗСУ, на Запорізькому напрямку ворог веде активні оборонні дії. Противник продовжує використовувати цивільні об’єкти на тимчасово захоплених територіях. Так, у приміщені школи одного із населених пунктів Запорізької області, загарбники облаштували польовий шпиталь. Водночас, протягом 28-29 листопада, фіксувалася евакуація поранених загарбників колоною з вантажівок та автобусів, що рухалася у бік Мелітополя.

stopcor.org

Теги: ЗСУ,HIMARS, війна в Україні,Мелітополь,база окупантів,Пологи
ПРЯМИЙ ЕФІР