Стерли в пил: кадри знищення російського блокпосту на лівобережжі Херсонщини з дрона

Стерли в пил: кадри знищення російського блокпосту на лівобережжі Херсонщини з дрона
286240 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вдарили з неба і стерли в пил. Українські бійці розтрощили російський блокпост на тимчасово окупованій території Херсонської області за допомогою ВОГів, випущених з дрона. Тим часом загарбники продовжують облаштовувати позиції все ближче до адмінкордонів Херсонщини й Криму.

Яскраві кадри знищення ворожого блокпосту на лівобережжі Дніпра оприлюднив 1 грудня у своєму телеграм-каналі одеський активіст, волонтер, блогер і журналіст Сергій Стерненко.

"Лівий берег Херсонщини, на блокпост російських чортів падають бомбочки", – підписав відео активіст, який раніше оголошував збір на придбання коптерів для одного з підрозділів ЗСУ, що воюють на південному напрямку.

За непідтвердженою інформацією з коментарів до відео, ворожий блокпост імовірно було знищено у районі Нової Каховки.

Для ураження цілей українські військові використовують квадрокоптери Mavic 3, які спеціалізуються на веденні повітряної розвідки, але можуть бути легко перетворені на ударні дрони. Для цього було розроблено систему, яка дозволяє скидати з безпілотника ВОГ на голови окупантам.

Зауважимо, хоча про добровільний відхід окупантів з лівого берега на Херсонщині поки не йдеться, росіяни все далі відсувають свої об'єкти в бік адмінкордонів з Кримом і навіть уже почали облаштовувати блокпости на півночі анексованого півострова. Світлини таких позицій у Джанкої розмістили у каналі "Кримська бавовна", який ведуть місцеві патріоти і представники сил спротиву.

За даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 1 грудня, на Херсонському напрямку ворог обороняє раніше зайняті рубежі. Спостерігається зменшення кількості російських військових та військової техніки у населеному пункті Олешки. З окремих населених пунктів Херсонської області війська противника виведено та роззосереджено у лісосмугах вздовж ділянки автошляху Олешки – Гола Пристань. Основа частина військ – "мобіки".

stopcor.org

Теги: Херсон, війна в Україні,деокупація,ЗСУ, дрон,блокпост
ПРЯМИЙ ЕФІР