Інституту вивчення війни: битва за Бахмут стане найважчою за весь час війни

Інституту вивчення війни: битва за Бахмут стане найважчою за весь час війни
295592 ПЕРЕГЛЯДІВ

Збройні сили рф не залишають спроб захопити Бахмут Донецької області, продовжуючи виснажувати свої сили на цьому напрямку.

Як йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW) за 30 листопада, російське військове командування зовсім не здобуло уроків із попередніх кампаній з великою кількістю жертв і витрачає величезний ресурс на цілі обмеженого оперативного чи стратегічного значення.

"З кінця травня російські сили постійно витрачали бойові сили на невеликі населені пункти навколо Бахмута, а в наступні шість місяців вони досягали успіхів лише на відстані близько кількох кілометрів", – зазначають експерти.

Така схема дій дуже нагадує попередні дії окупантів під час захоплення Сєвєродонецька та Лисичанська на початку війни. Тобто командування ЗС рф зосередили великі сили, щоб взяти під контроль два міста, які мали обмежене оперативне та стратегічне значення. Але протягом місяців важких боїв чисельність живої сили та техніки противника помітно вичерпалися.

Експерти вважають, що в результаті два міста були захоплені, проте цей тактичний успіх обернувся незначною оперативною вигодою, оскільки російський наступ на сході потім досяг кульмінації і зупинився на тих рубежах, які були зайняті на початку липня.

Виходячи з цього, в ISW вважають, що навіть якщо російські війська продовжать поступ до Бахмута і змусять українських захисників вийти з міста, як це було в Лисичанську, сам Бахмут не принесе їм великої оперативної користі. А втрати після виснажливих боїв набагато переважають будь-які оперативні переваги, які росіяни можуть отримати від взяття Бахмута.

Крім того, концентрація великих сил ЗС рф на цьому напрямі дозволяє ЗСУ продовжити контрнаступальні операції в інших напрямках, підсумували експерти.

Нагадуємо, українські бійці, які утримують Бахмут на Донеччині, показали, що відбувається на вулицях міста та в лісі, де утримуються позиції.

stopcor.org

Теги: Бахмут , війна в Україні,Інституту вивчення війни,ISW,росія,ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР