На яхту Медведчука в Хорватії нагрянуло ФБР США з обшуком

На яхту Медведчука в Хорватії нагрянуло ФБР США з обшуком
55623 ПЕРЕГЛЯДІВ

На заарештованій 92-метровій яхті Віктора Медведчука Royal Romance у Хорватії пройшли обшуки. Їх провело Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США за розпорядженням окружного суду м. Спліт.

Про це пише хорватська газета Jutarnji List . Видання наголошує, що обшук пройшов 20 листопада "в умовах суворої таємності".

"Це підтвердив суддя та представник окружного суду Спліта Дінко Мешин. Ордер на обшук було видано 15 листопада на запит Міністерства юстиції США", – йдеться у повідомленні.

Видання наголошує, що "це секретний судовий розгляд". Тому суддя не зміг розкрити більш детальної інформації, за винятком того, що в ордері вказані імена українського олігарха та його дружини Оксани Марченко. США ведуть проти них справи порушення там федеральних законів, зокрема їх звинувачують у відмиванні грошей.

У квітні яхта Royal Romance перейшла до розпорядження українського Агентства з розшуку та управління активами (АРМА). Арешт на цю яхту Україна наклала 16 березня 2022 року.

92-метрова Royal Romance є однією з п’яти найбільших яхт у світі, які використовують виключно для потреб її власників. Щорічне обслуговування, ремонт та витрати на пальне такої яхти становлять від 15 до 20 мільйонів доларів. Саме судно коштує понад 200 млн. доларів.

Яхта Royal Romance

Джерело

 
Теги: США,ФБР,Марченко, Оксана Марченко, Оксана Марченко Википедия,Марченко Википедия,Украина, Соединенные Штаты,Соединенные Штаты Америки,Америка,Хорватия,Обыски,обшуки,Віктор Медведчук,Медведчук,Віктор Медведчук Вікіпедія,Медведчук Вікіпедія,Royal Romance ,яхта Royal Romance ,Яхта, Виктор Медведчук,Медведчук Википедия, Виктор Медведчук Википедия,США ,АРМА,Агентство з розшуку та управління активами,Арешт ,Яхта Медведчука Royal Romance,Яхта Медведчука ,Медведчук Royal Romance
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР