На Буковині затримано працівницю ОВА, яка організувала "схему" перетину кордону призовниками

На Буковині затримано працівницю ОВА, яка організувала "схему" перетину кордону призовниками
346949 ПЕРЕГЛЯДІВ

На Буковині поліцейські затримали колишню працівницю обласної військової адміністрації, яка організувала незаконну "схему" перетину кордону особами призовного віку.

Про це повідомляє Нацполіція України.

"Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернівецькій області спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції викрили 37-річну колишню працівницю адміністрації на організації "схеми" незаконного виїзду чоловіків призовного віку за кордон. Користуючись своїм службовим становищем, фігурантка вирішувала питання щодо внесення останніх у відповідну автоматизовану систему", - йдеться у повідомленні.

Влітку працівники поліції провели обшуки в приміщення ОВА та опрацювали речові докази, завдяки яким стало відомо про понад 50 осіб, які за допомогою фігурантки незаконно перетнули кордон та не повернулися.

30 листопада відбулися обшуки за місцями проживання та роботи фігурантів. Під час обшуків були вилучені флешки, мобільні телефони, документи та "чорнові" записи.

Слідчі оголосили фігурантці підозру за ч.2 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.3 ст.362 (несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) Кримінального кодексу України.

Їй загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

stopcor.org

Теги: ОВА,незаконний виїзду за кордон,призовники,кордон
ПРЯМИЙ ЕФІР