Санкції проти УПЦ МП: Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО

Санкції проти УПЦ МП: Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО
308026 ПЕРЕГЛЯДІВ

2 грудня стало відомо, що президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо можливості застосування санкцій проти "московських" церков в Україні та проведення інших перевірок релігійних закладів, які пов'язані з рф.

Про це стало відомо з Указу Президента України №820/2022.

"Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 1 грудня 2022 року "Про окремі аспекти діяльності релігійних організацій в Україні і застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", - йдеться у самому Указі.

Таким чином проти церков та інших релігійних спільнот, які напряму пов'язані з країною-терористом можуть бути застосовані санкції.

Як повідомлялося раніше, 1 грудня Рада національної безпеки і безпеки оборони України за дорученням президента України ініціювала заборону діяльності релігійних організацій, які пов'язані з рф. Найближчим часом до Верховної Ради подадуть законопроєкт про заборону діяльності УПЦ МП на території України, а відповідні служби займуться перевіркою діяльності російської церкви.

Також 2 грудня стало відомо, що СБУ продовжила обшуки у "московських" церквах. Співробітники спецслужби завітали до московського патріархату у Закарпатській, Житомирській та Рівненській областях.

stopcor.org

Теги: Володимир Зеленський,УПЦ МП,Санкції, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР