Росіяни вкрали запчастини зі знищеного літака "Мрія" – полковник ЗСУ

Росіяни вкрали запчастини зі знищеного літака "Мрія" – полковник ЗСУ
323735 ПЕРЕГЛЯДІВ

Крім "Мрії", російські загарбники "вичистили" літак "Руслан".

Аби "замести сліди" росіяни підпалили літак відразу в декількох місцях одночасно. Про це повідомив командир четвертої бригади оперативного реагування Національної гвардії, полковник Артем Ілюхін в інтерв'ю виданню "Суспільне".

Саме бригада полковника Ілюхіна брала участь у бойових діях на злітній смузі аеропорту Гостомеля.

Він розповів, що "Мрію" було знищено під час боїв, але основного ураження завдали російські підрозділи.

"Вона була в декількох місцях – потім уже було видно – спеціально підпалена", – сказав Артем Ілюхін.

Про те, що найбільший літак не аби як "вабив" росіян свідчить і те. що тричі, за даними полковника Ілюхіна до Гостомеля у так зване відрядження пиїжджали російські представники льотної школи. Все це відбувалося, коли ця територія Київської області була під окупацією росіян.

"Основні комплектувальні деталі, які є найбільш цінними, були забрані росіянами з літака. "З коренями" видерті плати, проводи тощо", – сказав Артем Ілюхін.

До слова, 27 лютого стало відомо, що внаслідок повітряної атаки російських військ на аеропорт у Гостомелі згорів найбільший у світі транспортний літак — Ан-225 "Мрія". За підрахунками "Укроборонпрому", його відновлення коштуватиме більш як 3 мільярди доларів.

Та на щастя, за словами гендиректора державного концерну "Антонов" Євгена Гаврилова, Україна почала відбудовувати знищений літак "Мрія". 

stopcor.org

Теги: Мрія,літак Мрія, окупанти, війна в Україні,росіяни
ПРЯМИЙ ЕФІР