У Криму помітили ознаки підготовки до "жесту доброї волі": з музеїв вивозять цінні експонати

У Криму помітили ознаки підготовки до "жесту доброї волі": з музеїв вивозять цінні експонати
321741 ПЕРЕГЛЯДІВ

Загарбники завезли до частини кримських музеїв пакувальний матеріал для вивезення музейних колекцій. Такий "жест доброї волі" українцям вже знайомий.

Схожі дії російські солдати робили, коли тікали із Херсона. Тоді евакуація загарбників теж розпочиналася із грабування херсонських музеїв. Схожа історія сьогодні повторюється на тимчасово окупованому півострові. Про це повідомляє Кримський інститут стратегічних досліджень.

"Евакуація" цінностей, на думку експертів інституту, може розпочатися або після відходу загарбників на Перекоп, або з розгортанням наступу ЗСУ на лівий берег Дніпра.

"Нова загроза музейним колекціям! В частину кримських музеїв завезли пакувальний матеріал для евакуації колекцій. Відповідно до інсайдерської інформації, евакуацію можуть почати у випадку відходу військ загарбника на Перекоп. За думкою експертів Кримського інституту стратегічних досліджень, ймовірно, так звана "евакуація", може початися раніше, із розгортанням наступу ЗСУ на лівий берег Дніпра. Стежимо за ситуацією", – зазначили у Кримському інституті стратегічних досліджень.

За даними видання "Бабель", фанерні ящики, рулони поролону та плівки завезли в у підпорядковані окупаційному "міністерству культури" республіканські музеї у Бахчисараї, Судаку, Сімферополі та Євпаторії.

Нагадаємо, у кінці жовтня російські військові та окупаційна адміністрація Херсону пограбували два найбільших музеї області — Обласний краєзнавчий музей та Художній музей імені Олексія Шовкуненка. І поки росіяниобстрілюють Херсонський музей — директорка не може скласти список вкрадених експонатів. 

Найбільше постраждав художній музей імені Олексія Шовкуненка. Росіяни викрали 80% картин. Окупантам допомагали спеціалісти з Криму. 

stopcor.org

 

Теги: Крим,деокупація криму,Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні, окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР