Понад 2,2 млрд гривень у дохід України від арештованих БЕБ активів рф та рб

Понад 2,2 млрд гривень у дохід України від арештованих БЕБ активів рф та рб
331028 ПЕРЕГЛЯДІВ

Майно російської федерації та республіки білорусь, арештоване співробітниками Бюро економічної безпеки України, вже приносить дохід нашій державі. Йдеться про рухомий склад та товарно-матеріальні цінності.

АТ «Укрзалізниця» отримало 1,3 млрд грн доходу від комерційного використання арештованих залізничних вагонів та контейнерів, які належали компаніям рф та рб.

Нещодавно, Національне агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) реалізувало чергову партію арештованого аміаку. Наразі вже продано три партії арештованого аміаку на загальну суму понад 910 мільйонів гривень.

Таким чином, держава вже отримала понад 2,2 млрд гривень доходів завдяки арештованим БЕБ активам рф та рб.

Згадані активи - вагони в кількості 17800 та понад 42 тис. тонн аміаку були вилучені та арештовані детективами БЕБ у підприємств, що прямо або опосередковано пов’язані з компаніями або громадянами росії та білорусі.

З початку повномасштабної війни Бюро економічної безпеки України, в межах досудових розслідувань у кримінальних провадженнях за фактами порушень в економічній сфері, ініціює арешт активів росії та білорусі (фізичних та юридичних осіб), Наразі, детективи БЕБ здійснюють досудове розслідування у 22 кримінальних провадженнях.

Нагадаємо, нещодавно за рахунок арештованого БЕБ російського аміаку АРМА придбало військові облігації на 600 млн грн. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/za-rahunok-areshtovanogo-beb-rosijskogo-amiaku-arma-pridbalo-vijskovi-obligaciyi-na-600-mln-grn.

esbu.gov.ua

Теги: БЕБ, беб в одеській області,Майно російської федерації ,Білорусь,Бюро економічної безпеки України,АТ «Укрзалізниця»,Національне агентство з розшуку та менеджменту активів,АРМА
ПРЯМИЙ ЕФІР