Єгері з ЗСУ показали, як нищать позиції ворога у Бахмуті на сміттєзвалищі (відео)

Єгері з ЗСУ показали, як нищать позиції ворога у Бахмуті на сміттєзвалищі (відео)
338233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бахмут на Донеччині – одна з найгарячіших точок зимової фази протистояння. Попри чисельну перевагу росіян і безперервний ворожий вогонь, українські захисники продовжують не лише утримувати бастіон, але й задавати прицільних ударів у відповідь.

Так, на південно-східних підступах до міста прямим влучанням було знищено позицію окупантів, яку росіяни облаштували на Бахмутському міському сміттєзвалищі. Про це свідчать кадри відео, оприлюдненого 9 грудня моніторинговою ініціативою DeepState.

Відео показує ефективну роботу мінометного розрахунку 71-шої окремої єгерської бригади (71 ОЄБр) – військового з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Раніше саме цей підрозділ відзначився під час Слобожанського наступу, а нині бере участь в операції з оборони Бахмуту на Донбасі.

Окупантів, які засіли на сміттєзвалищі у точці з координатами 48.5746 38.0379, накрили вогнем, перетворивши ворожу позицію на згарище.

У коментарях до допису зазначається, що ніхто з окупантів у цій локації не вижив. Утім, росіяни вперто продовжують заходити на територію сміттєвого полігону, аби облаштувати там нові позиції, де їх знову і знову знищують "під нуль".

Прміе влучання по ворожій позиції на Бахмутському сміттєзвалищі

Загалом, за оперативною інформацією DeepState станом на початок доби 9 грудня, противник знову має певне обмежене просування на східній околиці Бахмута. Поблизу Бахмутського сміттєзвалища – передові позиції ворога. ЗСУ завдають ураження по авангарду окупантів там. Тривають бої в районі Кліщіївки, результат яких наразі невідомий. Крім того, у Білогорівці тривають спроби ворога вибити сили оборони із села.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 6:00 9 грудня, на Бахмутському та Авдіївському напрямках ворог не припиняє спроб наступальних дій. Обстрілів з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії зазнали райони 25 населених пунктів. Серед них – Бердичі, Андріївка, Верхньокам’янське, Берестове, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмут, Опитне, Авдіївка, Первомайське, Мар’їнка та Новомихайлівка Донецької області.

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні,Бахмут , окупанти
ПРЯМИЙ ЕФІР