У росіян – проблеми під Павлівкою: "ударний кулак" втратив боєздатність, – "Інфоспротив"

У росіян – проблеми під Павлівкою: "ударний кулак" втратив боєздатність, – "Інфоспротив"
334908 ПЕРЕГЛЯДІВ

Готували "ударний кулак" для "взяття Вугледару", але зав'язли в боях за Павлівку і потрапили в "клінч". Російські передові підрозділи на цьому відтинку фронту стрімко втрачають бойовий потенціал, а ЗСУ мають локальні успіхи.

Про це у своєму каналі пише Олександр Коваленко, військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив".

За його інформацією, на початку листопада окупанти в цій операційній зоні зуміли зібрати ресурс з п'яти більш-менш укомплектованих БТГр, аби висунутися в бік Вугледара.

"Штурм Вугледара був названий у російських ЗМІ "епічної битвою" і раптово закінчився для підрозділів російських окупаційних військ... Павлівкою. Підрозділи 40-ї бригади, 155-ї бригади ТОФ, ОБТФ "Каскад" та іншої шелупоні були перемелені та втратили боєздатність буквально на самому старті. А зараз, з якоїсь незрозумілої причини, навколо Павлівки розростається "сіра зона". Цікаво, з чим це пов'язано?" – коментує аналітик.

За інформацією міжнародної спільноти WarMonitor, станом на 12 грудня навколо Павлівки тривали бої. При цьому українським силам вдалося відтіснити російські підрозділи на окремих ділянках.

 

Про певні успіхи ЗСУ на цьому напрямку зі стриманим оптимізмом станом на початок доби 13 грудня повідомила й моніторингова група DeepState.

"Авдіївський відтинок – чергові спроби штурму траси на схід від Авдіївки закінчилися невдачею для ворога. Уточнено позиції ворога західніше Павлівки, там "єгеря" стримують "більшовиків" краще, ніж ми вважали раніше", – йдеться у зведенні.

За оперативною інформацією Генштабу ЗСУ станом на ранок 13 грудня, на Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з артилерії різних типів райони населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

Нагадаємо, попри численні втрати живої сили на цьому напрямку, ворог станом на кінець листопада – початок грудня продовжував підготовку до Вугледарського наступу: підрозділи, що штурмували Павлівку, тоді підсилили "свіжими" резервами, навченими тактиці вуличних боїв. Однак атака на Вугледар, схоже, "захлинулася".

11 грудня у мережі опублікували результат спроби армії рф здійснити прорив трохи західніше – біля населеного пункту Велика Новосілка на Донеччині. Однак ця спроба також виявилась невдалою.

stopcor.org

Теги: війна в Україні,росія, окупанти,Павлівка ,Вугледар
ПРЯМИЙ ЕФІР