ВАКС відмовився зняти арешт з 16 млн доларів у справі екснардепа Шепелева

ВАКС відмовився зняти арешт з 16 млн доларів у справі екснардепа Шепелева
355549 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вищий антикорупційний суд відмовив у задоволенні клопотання про зняття арешту з 16 млн доларів екс-нардепа Олександра Шепелева у справі про привласнення коштів «Родовід банку». Про це стало відомо з матеріалів судової справи № 991/576/22.

У клопотанні адвокат Шепелева просив визнати незаконним та зняти арешт з 16,25 млн доларів, що розміщені на рахунку компанії Bombardier Inc, відкритому в Bank of America Texas, та які були перераховані компанією Aerotech Management Limited на будівництво літака марки Challenger 300 model.

Як зазначив адвокат у своєму клопотанні, кошти не є речовим доказом у кримінальному проваджені, не підлягають спеціальній конфіскації оскільки кошти були набуті до набрання відповідної норми закону. Окрім того, Олександр Шепелев не є посадовою особою чи власником Aerotech Management Limited.

Своєю чергою прокурор заперечив у задоволенні клопотання зазначивши, що питання щодо обґрунтованості арештів суд має вирішувати за результатами судового розгляду у нарадчій кімнаті. На цей час з огляду на те, що зібрані докази ще не досліджувалися, прийняти повне та об`єктивне рішення за результатами розгляду цього клопотання неможливо. Окрім того, він наголосив, що Шепелев насправді пов’язаний з компанією Aerotech Management Limited, що підтверджується матеріалами слідства.

За результатами розгляду клопотання ВАКС 24 листопада відмовив у знятті арешту. Нагадаємо, за версією обвинувачення, екс-нардеп Шепелев вплинув на тимчасового адміністратора «Родовід банку», щоб той посприяв у залученні банком для стягнення боргів адвокатське об’єднання «Бріарей». Об’єднанню сплатили понад 301 млн гривень за послуги, які нібито взагалі не надавались. Як вважають органи правопорядку, гроші були переведені в готівку, яку екс-нардеп присвоїв, розмістивши на банківських рахунках своєї матері та дружини.

За даними органів правопорядку, Шепелеву вдалося зняти та передати довірений особі майже 25 млн доларів з цих грошей. Ці кошти потім використали для внесення до статутного капіталу компаній, а частки в них оформили на сина екс-нардепа. Нагадаємо, колишній народний депутат України V і VI скликань Олександр Шепелев проходить підозрюваним у трьох тяжких злочинах: державній зраді, замовному вбивстві та розкраданні коштів.

368.media

Теги: Олександр Шепелев,ВАКС ,Вищий антикорупційний суд,Родовід банк,Aerotech Management Limited
ПРЯМИЙ ЕФІР