Керівника райвідділу чернігівської поліції затримали на хабарі

Керівника райвідділу чернігівської поліції затримали на хабарі
48539 ПЕРЕГЛЯДІВ

Начальника одного з районних відділів поліції Чернігівської області затримали на вимагання хабаря у 20 тис. доларів (ч. 3 ст. 368 КК).  Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, правоохоронець, дізнавшись про зміну у керівництві місцевого рибного господарства, вирішив заробити на нових власниках.

Використовуючи свої повноваження, він наказав підлеглим систематично проводити слідчі дії на території господарства та повідомляти власникам про необхідність пошуку компромісів із керівництвом поліції.

Щоб припинити цей тиск, підприємці були вимушені зустрітись із керівником райвідділу поліції. Під час зустрічі правоохоронець повідомив, що за 20 тис. доларів перестане перешкоджати їхньому бізнесу. В іншому випадку він погрожував заблокувати роботу рибгоспу.

У ході подальших перемовин посадовець погодився знизити суму неправомірної вигоди до 15 тис. доларів. Для перерахунку цих коштів він надав підприємцям номери банківських рахунків, зареєстровані на осіб, що виїхали за кордон.

У межах досудового розслідування зафіксовано отримання поліцейським неправомірної вигоди на загальну суму 245 тис. гривень кількома траншами.

Джерело

Теги: Офис генерального прокурора,Офис Генпрокурора,Офис Генпрокурора Украины ,Украина, Україна, Офіс Генерального прокурора, Офіс Генпрокурора,Офіс Генерального Прокурора України,ГПУ, Генеральна прокуратура України,Поліція,Полиция,взятка,Хабар,хабарництво,задержание,затримання, Чернігів, Чернігівська область
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР