ЗСУ вдалося "затрофеїти" 14 сучасних російських танків Т-90

ЗСУ вдалося "затрофеїти" 14 сучасних російських танків Т-90
280528 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військовим Збройних сил України з початку повномасштабного вторгнення вдалося "затрофеїти" щонайменше 14 сучасних російських танків Т-90.

Про це повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко у своєму Telegram-каналі.

"На сьогоднішній день відомо про 14 трофейних танків Т-90 на озброєнні ЗСУ і мінімум 2-х модифікацій саме "М". Україна стає одним з основних операторів Т-90, яких в неї більше, ніж, наприклад, в Туркменістана. Далі буде", - написав він.

Варто зауважити, що Т-90 "Владімір" — сучасний російський основний бойовий танк. Створений в кінці 1980-х — на початку 1990-х років як глибока модернізація танка Т-72Б під індексом Т-72БУ, але у 1992 році його прийняли на озброєння вже під індексом Т-90. Індекс Т-90 присвоєний машині за особистим розпорядженням президента рф.

Водночас Т-90 "М", яка ще має назву "Прорив", почала розроблятися у 2004 році. Вперше ця модифікація була представлена публіці у 2011 році на полігоні "Старатель" в Нижньому Тагілі. Маса нової версії збільшена на півтори тонни і становить 48 т. Особливу увагу в модифікації приділили поліпшенню можливостей командира з пошуку цілей та управління вогнем озброєння однаково ефективно вдень і вночі. Саме в цій модифікації вперше застосовані управління на основі штурвала і система автоматичного перемикання передач з можливістю переходу на ручну.

stopcor.org

Теги: Т-90,танк Т-90, війна в Україні,трофеї
ПРЯМИЙ ЕФІР