Стратегічний об'єкт – за ціною трикімнатної квартири: олігарх Поліщук "віджимає" завод на Київщині

Стратегічний об'єкт – за ціною трикімнатної квартири: олігарх Поліщук "віджимає" завод на Київщині
332846 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Клан Януковичів" намагається знову прибрати до рук стратегічні об'єкти Київщини через кишенькових бізнесменів? Структура бізнесмена Віктора Поліщука незаконно викупила за безцінь активи Броварського заводу пластмас і тепер, попри накладений судом арешт на майно, намагається силою "зайти" на підприємство.

Що відбувається довкола стратегічного заводу в Броварах? І хто насправді стоїть за "тітушками", які атакували підприємство 13 грудня? Розбиралась журналістка "СтопКору" Наталія Дігтяр.

Одним з нападників, які заблокували офісне приміщення і побили журналістів виявився Сергій Колесников. Він називає себе представником ТОВ "Стар Інвестмент Ван" – саме ця компанія начебто викупила права на майно Броварського заводу.

Як інформують законні засновники підприємство, Броварський завод пластмас став об'єктом посягань рейдерів декілька років тому, коли компанія "Стар Інвестмент Ван" на відкритих торгах придбала право вимоги на цілісний майновий комплекс заводу згідно з іпотечним договором, укладеним між банком та самим підприємством.

На Броварський завод пластмас увірвалися невідомі

"Маючи намір заволодіти майном ПрАТ "БЗП", ФГВФО разом із ТОВ "Стар Інвестмент Ван" домовились виставити на продаж право вимоги на об’єкт. Після цього ТОВ "Стар Інвестмент Ван" стало переможцем "голландського аукціону" і отримало право (договори про відступлення) на об’єкт ринковою вартістю 150 млн доларів США за ціною 3,6 млн. Тобто отримано право на реєстрацію права власності на великий завод за ціною трикімнатної квартири в Києві!" – розповідає адвокат ПрАТ "Броварський завод пластмас" Аркадій Гарда.

За даним фактом представники ПрАТ "Броварський завод пластмас" звернулись до суду з позовом про скасування цих торгів.

Але 22 листопада цього року державний реєстратор вніс зміни до Реєстру речових прав на нерухоме майно на підставі фальшивого акту, попри те, що все спірне майно – заарештоване в рамках судового процесу.

Отже, оборудка – незаконна, адже спірний лот продали майже за безцінь, а право власності зареєтровано протиправно, зазначають на підприємстві.

Нагадаємо, ТОВ "Стар Інвестмент Ван" пов'язують із бізнесменом Віктором Поліщуком. Він є родичем російського політика Дмитра Медведєва. А різкий зліт самого Поліщука припав на "епоху Януковича", коли бізнесмена називали неофіційним "смотрящим" Київщини.

stopcor.org

Теги: Броварський завод пластмас,Віктор Поліщук,Стар Інвестмент Ван,ТОВ Стар Інвестмент Ван,тітушки,рейдерство,Сергій Колесников
ПРЯМИЙ ЕФІР