Ексдиректора Запорізького титано-магнієвого комбінату засудили за корупцію

Ексдиректора Запорізького титано-магнієвого комбінату засудили за корупцію
355108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Апеляційна палата ВАКС засудила до 3,5 років позбавлення волі колишнього директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака за зловживання службовим становищем. Про це повідомляє САП.

Апеляційна палата ВАКС частково задовольнила апеляційну скаргу прокурора САП та скасувала вирок в частині виправдання колишнього директора ТОВ «Запорізький титано-магнієвий комбінат» за фактом розтрати понад 18,6 млн гривень шляхом зловживання службовим становищем.

Як стверджують у прокуратурі, ексдиректора ЗТМК Сивака визнали винуватим у зловживанні службовим становищем, які призвели до збитків комбінату на 18,6 млн гривень. Засудженому призначили покаранням 3,5 років позбавлення волі із забороною обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на три роки, та штрафом у 17 тис. гривень.

Вирок набирає законної сили з моменту його проголошення та може бути оскаржений в касаційному порядку протягом трьох місяців.

Як відомо, Сивака обвинувачують у розтраті майна ЗТМК в сумі понад 492 млн гривень через зловживання службовим становищем. Суд визнав його невинним. Тому САП оскаржила такий вирок.

Втім апеляційна палата ВАКС також виправдала Сивака. Лише один із суддів оприлюднив окрему думку, в якій вирішив, що ексдиректора ЗТМК треба було визнати винним у розтраті частини суми підприємства. Тоді САП подала касаційну скаргу, яку суд задовольнив частково. Судді призначили повторний розгляд апеляційних скарг в АП ВАКС.

368.media

Теги: Запорізький титано-магнієвий комбінат,Володимир Сивак, корупція
ПРЯМИЙ ЕФІР