Замість військового містечка – ЖК: суд довів незаконність забудови оборонних земель в Києві

Замість військового містечка – ЖК: суд довів незаконність забудови оборонних земель в Києві
338977 ПЕРЕГЛЯДІВ

Суд поставив крапку в історії з забудовою території військового містечка в Києві: угоду про будівництво житлового комплексу на землях оборони, укладену між одним з підприємств Міноборони України та комерційною структурою, визнано незаконною.

Про це 26 грудня повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України.

Представники прокуратури у суді довели незаконність договору про будівництво багатоквартирного комплесу на оборонних землях. Йдеться про документ, укладений між одним з підприємств Міноборони України та комерційним товариством стосовно земельної ділянки в Києві.

Угодою, зокрема, передбачалось здійснення будівельних робіт зі зведення житлового комплексу на земельній ділянці площею 19 га та вартістю понад 987 млн гривень у столиці, цільове призначення якої – обслуговування військового містечка.

При цьому майно військової частини, не отримавши дозволу Міноборони, збирались просто списати і знести.

"Незважаючи на розміщення на цій земельній ділянці підрозділів військової частини, які в умовах воєнного стану виконують завдання за призначенням, цим договором передбачено списання та знесення військового нерухомого майна за відсутності відповідного рішення оборонного відомства", – йдеться у повідомленні Офісу генпрокурора.

Таким чином, правоохоронці завадили вибуттю земель Міноборони вартістю майже мільярд гривень.

Назви підприємств-фігурантів будівельної схеми наразі не розголошуються. Проте команда "СтопКору" уважно стежить за перебігом подій у справі та готує власне розширене розслідування. Зокрема, наша редакція звернулась за коментарем до компанії-забудовника та Міноборони і наразі чекає на відповідь. Тож далі буде.

stopcor.org

Теги: Міноборони України, військове містечко, забудовник,ЖК
ПРЯМИЙ ЕФІР