Окупанти призначили ексглаву СБУ Якименка очільником «спецслужби Херсонщини»

Окупанти призначили ексглаву СБУ Якименка очільником «спецслужби Херсонщини»
42199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишнього голову Служби безпеки України Олександра Якименка призначили так званим очільником «спецслужби Херсонщини».

Про це повідомляє «Мост».

Видання ще влітку із посиланням на джерела повідомляло про створення на Херсонщині окупаційної «спецслужби» під назвою «Державна служба безпеки Херсонської області». Тепер цю інформацію підтвердив запис у російському Єдиному державному реєстрі юридичних осіб.

Там зазначається, що окупаційну спецслужбу зареєстрували 22 грудня. Місцем її розміщення окупанти визначили будівлю Господарського суду області на вулиці Театральній, 18, у Херсоні.

Керівником цієї «юридичної особи» вказаний Якименко Олександр Григорович.

 

Довідково:

  • Олександр Якименко є уродженцем Естонії, закінчив два військові виші у росії: Єйське вище авіаційне училище та Військово-повітряну академію ім. Гагаріна. За даними ЗМІ, звільнився з лав збройних сил РФ у 1998 році.
  • З 2010 року Олександр Якименко очолював Управління СБУ в Севастополі. У 2011-му отримав військове звання генерал-майора та став начальником Управління Служби безпеки України в Донецькій області.
  • З липня 2012 року до січня 2013 року був першим заступником голови СБУ – начальником управління боротьби з корупцією. 9 січня 2013 року Якименка призначили керівником СБУ.
  • Генпрокуратура України оголосила його у розшук за масові вбивства у Києві в лютому 2014-го. Якименка підозрюють у причетності до організації вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти мітингувальників. Також його звинувачували в організації каналу постачання зброї терористам.
  • У 2021 році РНБО України позбавила Якименка та ще низки «офіцерів-зрадників» усіх державних нагород і звань.

Джерело

Теги: РНБО,Рада Національної Безпеки та Оборони,Рада нацбезпеки та оборони,Рада національних спільнот України,Рада національної безпеки та оборони України ,Україна,Якименко,Олександр Якименко,Олександр Якименко Вікіпедія,Якименко Вікіпедія,СБУ, СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Служба безпеки України Олександр Якименка,Служба безпеки України Якименка, Херсонська область,Херсон,Якименко Олександр Григорович,Якименко Олександр Григорович Вікіпедія
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР