Проект «Норвегія-Україна»: перепідготовка ветеранів

Проект «Норвегія-Україна»: перепідготовка ветеранів
356395 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Києві відбувся випуск слухачів осіннього семестру проєкту «Норвегія-Україна». Протягом кількох місяців військовослужбовці, звільнені у запас, ветерани та члени їхніх сімей проходили в Державному університеті інфраструктури та технологій перепідготовку за напрямом «Менеджмент підприємницької діяльності в Україні».

Координатор проєкту «Норвегія-Україна» Ольга Філіна

Координатор проєкту «Норвегія-Україна» від Міжнародного фонду соціальної адаптації Ольга Філіна розповіла кореспонденту АрміяInform, що незважаючи на складні воєнні умови: ворожі обстріли, відсутність світла, курси, що  мали на меті підвищити ступінь соціальної і професійної адаптації ветеранів військової служби до цивільного життя, цілком впоралися зі своїми завданнями.

«Закінчивши навчання за напрямом «Підприємницька діяльність» слухачі оволоділи новими знаннями та навичками, – повідомила вона. – Це піднімає їхню вартість на ринку праці. У нас багато прикладів, коли вони відкривають власний бізнес або отримують гарні посади в менеджменті великих підприємств, державному секторі».

Заходи із психологічної та правової адаптації, сприяння у працевлаштуванні та відкритті власної справи, які входять до програми навчання, реалізовувала громадська організація «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та ветеранів військ зв’язку».

Випускник курсів «Норвегія-Україна» Руслан Г.

«Викладачі курсу дали мені доволі глибокі знання з кадрового менеджменту, підбору персоналу, ведення бухгалтерського обліку, – запевняє випускник  Руслан Г. «Я планую відкрити сервісний центр з обслуговування оргтехніки. Моя контрольна робота стосувалася роботи навчального центру – тож у планах також є його створення. У центрі відбуватиметься підготовка до ЗНО, проводитимуться  курси з охорони праці та техніки безпеки». Руслан ще служить у Збройних Силах України, тож втілити свої плани у життя планує відразу після Перемоги. Каже, що серед  студентів майбутнього центру він бачить, головним чином, ветеранів ЗСУ.

 
Свідоцтво про професійну перепідготовку державного зразка, спільний сертифікат університету NORD та українського навчального закладу, спільний диплом Міністерства закордонних справ і Міністерства оборони Норвегії випускники отримали з рук заступниці міністра у справах ветеранів України з питань цифрового розвитку Тетяни Калити.

Загалом  в рамках проєкту «Норвегія-Україна» психологічну та правову адаптацію, сприяння у працевлаштуванні здобули понад 14 тисяч колишніх військових і, зокрема, близько 3 200 учасників бойових дій.

На знак вдячності уряду Норвегії курси завжди починаються й закінчуються гімном цієї країни.

armyinform.com.ua

Теги: Норвегія ,Курси для ветеранів, Агресія росії в Україні,громадські організації, Незалежний Медіа Форум, www.uacenter.media, Independent Media Forum, IMF
ПРЯМИЙ ЕФІР