Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні

Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні
31990 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні кандидати на зайняття посади директора НАБУ проходять своє перше тестування. Тим часом уже є помітні і не зовсім доброчесні. Трохи докладніше про кожного з них:

1. Бодров Єгор Євгенович народився 26 січня 1980 року у місті Києві. Має дружину Бодрову Лесю і 5 дітей — сини Єгор, Гордій, Макар та Кирило та дочку Олександру.  У 2001 році закінчив Національну академію внутрішніх справ України за спеціальністю «Правознавство», отримавши кваліфікацію юриста. З 1997 по 2015 рік проходив службу в органах внутрішніх справ на посадах молодшого, середнього та старшого начальницького складу слідчих та оперативних підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. З 2016 року по вересень 2020 року займався адвокатською діяльністю. Власник адвокатського бюро «Бодрова». Вів гучні справи депутата Київської обласної ради В’ячеслава Соболєва, у результаті замаху на якого загинув його маленький син та справу щодо рейдерського захоплення ТРЦ “Sky Mall”. 16 вересня 2020 року розпорядженням Кабінету Міністрів України № 1112-р Бодрова Є. Є. призначено заступником Голови Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.

2. Віталій Власюк - заступник голови Київської обласної військової адміністрації. Раніше працював адвокатом. Захищав компанію “Алтаюр”, що у 2017-2019 роках надавала сервери для розміщення інформації з реєстру декларацій. При цьому вартість оренди перевищувала вартість самого орендованого обладнання, тому у 2020 році контракт щодо оренди обладання у "Алтаюр" не було підписано, а можливу змову колишнього керівництва НАЗК та компанії розслідує НАБУ. 

Компанія подала до суду не погодившись з тим, що контракт не було продовжено, а їхні сервери – арештовані. 4 листопада Верховний Суд підтвердив рішення попередньої інстанції - вимоги Алтаюр визнані безпідставними. Захищаючи Алтаюр, під час конституційної кризи у 2020 році Власюк публічно закликав стерти всю інформацію з арештований серверів - це мільйони декларацій чиновників.  

Минулого року Власюк опублікував на своїй сторінці у Facebook дружнє поздоровлення з Днем народження Віталія Сердюка - адвоката Віктора Януковича. Проте наразі допис видалено або доступ до нього обмежено.  

Брат-близнюк Віталія Власюка - Владислав Власюк - наразі обіймає посаду радника Офісу Президента, працює в межах санкційної групи Єрмака-Макфола. 

3. Анатолій Новак - колишній заступник голови НАБУ, який був звільнений Артемом Ситником 22 листопада 2021 року. Новак оскаржував своє звільнення у скандальному, але вже ліквідованому ОАСКу.    

4. Семен Кривонос - переможець конкурсу на керівника Одеського осередку НАБУ, проте через скандали навкого його незаконних статків не був призначений. До конкурсу в НАБУ обіймав посаду посаду першого заступника керівника одеської митниці. Зараз є головою Державної інспекції архітектури та містобудування (колишнє ДАБІ).

5. Станіслав Дікій - власник адвокатського об’єднання “Бона фіде груп» разом з Максимом Говорухою, з яким представляють сторону захисту у корупційному кейсі - справі Альперіна. До того як стати адвокатом Дікій працював у Нацполіції, обіймаючи посаду начальника відділу Головного слідчого управління в Миколаївській та Одеській областях. Хоча мав бути люстрованим, бо в часи Януковича працював заступником начальник управління МВС на Луганщині. 

6. Юлія Яцик - депутатка Верховної Ради від Слуги Народу. За даними Чесно, Яцик не побачила порушення антикорупційного законодавства, взявши у помічники свого бізнес-партнера. 25 жовтня повідомила про вихід з партії, але продовжує залишатись у фракції СН.

7. Олексій Шевчук - скандальний адвокат, з 2017 року партнер адвокатського об`єднання Barristers. Він захищає/захищав низку фігурантів справ НАБУ та інших одіозних осіб, таких як Оленксандр Онищенко, Ілля Кива, Ярослав Кашуба, Борислав Розенблат, Олег Бахматюк та інші.

Теги: НАБУ,Україна,Бодров,Єгор Бодров,Бодров Єгор Євгенович ,Бодров Єгор ,Бодров ,Віталій Власюк,Власюк,Київ,ТРЦ “Sky Mall”,ТРЦ Sky Mall,Sky Mall,ТРЦ,Київська обласна військова адміністрація,військова адміністрація,Алтаюр,компанія Алтаюр,НАЗК ,Суд, Верховний Суд,Верховний суд України,ВСУ,Владислав Власюк,радник Офісу Президента ,радник Офісу Президента України,Офіс Президента України,ОПУ,ОП,Офіс Президента ,Віталій Сердюк,Сердюк,ОАСУ, Віктор Янукович,Анатолій Новак,Новак,Янукович,Віктор Янукович Вікіпедія,Янукович Вікіпедія,Артем Ситник,Артем Ситник Вікіпедія,Ситник Вікіпедія,Ситник,Семен Кривонос,Кривонос,Єрмак-Макфол,Єрмак,Макфол,Майкл Макфол , Єрмак Вікіпедія , Андрій Єрмак Вікіпедія ,Андрій Єрмак ,Станіслав Дікій,Дікій,ДАБІ,Юлія Яцик ,Яцик ,Слуга народу, Верховная Рада, Верховная Рада Украины,ВР,ВРУ,Олексій Шевчук,Шевчук,Розенблат,Борислав Розенблат,Олег Бахматюк,Бахматюк,Онищенко,Олександр Онищенко,Ілля Кива, Ярослав Кашуба,Кива, Кашуба
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР