Українського виробника масла в четвертий раз покарали за фальсіфікацію продукції

Українського виробника масла в четвертий раз покарали за фальсіфікацію продукції
336141 ПЕРЕГЛЯДІВ

Антимонопольний комітет  оштрафував товариство з обмеженою відповідальністю «Миколаївмолпром» за неправдиве маркування продукції.

У 2020 році Держпродспоживслужба під час перевірки комунального підприємства з організації дитячого харчування у  Миколаєві зафіксували факт використання «масла», що на 58% складалося з немолочних жирів. На упаковці продукту було найменування «масло солодковершкове селянське 72,5%».

Контролери  зафіксували факт реалізації в одній з торгових мереж ще одного продукту виробництва ТОВ «Миколаївмолпром» – «сиру твердого українського 50% жиру». У складі цього продукту було виявлено стерини – складники рослинного жиру.

Зазначимо, що масло вершкове та сир є традиційними молочними продуктами, до складу яких, відповідно до технологічних умов та вимог законодавства не можуть додаватися жири та білки немолочного походження.  Називатися «маслом» чи «сиром» такі продукти не можуть.

Антимонопольний комітет визнав дії компанії порушенням законодавства про захист від недобросовісної конкуренції. Відповідача оштрафовано на 2,06 млн гривень.

У 2016, 2017 та 2019 роках зазначеного відповідача вже було оштрафовано Миколаївським територіальним відділенням комітету за поширення неправдивої інформації на упаковках «масла». Фактичний склад продукту не відповідав його назві на упаковці, а також складу, передбаченому чинним законодавством.  Власниками компанії є Михайло Клімов та Альберт Атабекян.

368.media

Теги: Миколаївмолпром,Михайло Клімов,Альберт Атабекян
ПРЯМИЙ ЕФІР