Володимир Крупчак: що відомо про «паперову» імперію рашиста та спонсора окупантів

Володимир Крупчак: що відомо про «паперову» імперію рашиста та спонсора окупантів
57649 ПЕРЕГЛЯДІВ

Доларовий мільйонер Володимир Крупчак – рашист та спонсор окупантів. Підполковник російської армії, екс-депутат Держдуми РФ, екс-член «Єдиної Росії». З 2007 по 2020 рік був громадянином України, але відмовився від українського паспорта на користь Кіпрського громадянства. Попри те, що йде повноцінна війна, гинуть невинні люди, знищується інфраструктура у величезних масштабах, В.Я.Крупчак продовжує вести бізнес та заробляти бабло як в Україні, так і в РФ. Що відомо про «паперову» імперію скандального бізнесмена?

Наразі одіозний бізнесмен вважається одним із великих учасників ринку паперової продукції на території країн колишнього СНД.

Що відомо про Володимира Крупчака

Бізнесмен, 1958 року народження, виходець із села Биково в Архангельській області РФ. Одружений, має сімох дітей.

За профільною освітою – лікар-стоматолог. Починав працювати за своєю професією у військовому архангельському шпиталі.

З 1990 по 2000 рік був гендиректором російської групи компаній «Титан», яка спеціалізується на лісозаготівлі та деревообробці.

Починаючи з 1996-го і до 2004-го, очолював раду директорів в «Архангельський ЦПК» та «Лісозавод 25», також був президентом «Титану».

2011-го він зайшов у великий європейський поліграфічний бізнес «Pulp Mill Holding». До 2018 року був радником з інвестицій, а з 2020 року став директором з інвестицій. Хоча за фактом є там кінцевим бенефіціаром.

Цікаві факти з біографії: ще 2001-го року нинішній олігарх отримав звання підполковника армії Росії. Також він засідав у Держдумі РФ, був депутатом від "Єдиної Росії".

Крупчак

А наприкінці 2007-го, коли минув термін депутатського мандата, який забезпечував йому недоторканність, перебрався до України, при цьому зберігши контроль над своїм величезним бізнесом у РФ. Того ж року він одержав громадянство України, згідно з указом В.Ющенка. За словами олігарха, це йому вдалося завдяки українському корінню по батькові, який був родом зі Львова. Але також засоби масової інформації неодноразово писали, що саме Крупчак свого часу таємно спонсорував партію Ющенка «Наша Україна».

Як повідомляло видання «Форбс Україна», на той час проти Крупчака в Росії було заведено не одну кримінальну справу. А коли влітку 2008-го бізнесмена хотіли затримати правоохоронці РФ у Сімферополі, лише наявність паспорта України і врятувала його від арешту.

Кримінальні справи та кримінальні факти

У РФ відкрито багато кримінальних злочинів, у яких головним фігурантом є сам В.Крупчак, а також підконтрольні йому підприємства. Серед звинувачень, які йому інкримінують російські правоохоронці: присвоєння держвласності, розкрадання бюджетних грошей, махінації з податками, навмисне доведення компаній до банкрутства, злочини проти особистості.

Також відомі такі кримінальні факти, пов’язані з одіозним бізнесменом:

- напад на заступника глави адміністрації Архангельської області А.Булатова, який публічно викривав злочинну діяльність Крупчака;

- напад на Б.Стригальова - слідчого СУ СК при МВС Росії;

- вбивство А.Бурданова – глави МП «Рута».

Крім вищесказаного, правоохоронцям відомо про міцні зв’язки та спілкування В.Крупчака зі злочинними угрупованнями Архангельської області.

Також фігурантом у кримінальній справі був і Г.Перфілов, колишній тесть В.Крупчака, який на даний момент вважається зниклим безвісти.

Володимир Крупчак – доларовий мільйонер, який змінює громадянство, як рукавички

2019-го року, за версією журналу «Фокус», одіозний бізнесмен Володимир Крупчак увійшов до сотні найбагатших людей України. У рейтингу він посів 50 місце, а його статки на той момент оцінили в 151 мільйон доларів.

Крупчак

Як писало тоді видання, «В.Крупчак успішно веде бізнес і в Україні, і в РФ». Парадоксально, але тепер, під час повномасштабної війни, нічого не змінилося.

У 2020 році журнал «Форбс» спочатку включив одіозного підприємця до рейтингу найбагатших українців, оцінивши його статки вже в 660 мільйонів доларів і поставивши його на 11 позицію. Також видання наголосило, що таке високе місце він отримав завдяки своєму бізнесу у Росії.

Але потім на «прохання» адвокатів олігарха його виключили із рейтингу. Причина? Виявилося, що той відмовився від громадянства на користь кіпрського паспорта.

Крупчак

Примітно, що відповідний указ було підписано П.Порошенком за чотири дні до інавгурації В.Зеленського, а сам документ так і не було опубліковано на офіційних ресурсах. Про це повідомляло видання "Новий час".

«Паперова» імперія рашиста та спонсора окупантів Володимира Крупчака

Офшорна компанія олігарха Крупчака "Pulp Mill Holding" управляє компаніями з багатомільярдними прибутками, які працюють на території України та РФ.

Крупчак

Бізнес в Україні

Як ми вже писали вище, у 2011 році Крупчак став радником в австрійсько-німецькій офшорній компанії «Pulp Mill Holding», яка є формальним власником Київського картонно-паперового комбінату. А вже з 2018-го бізнесмен – кінцевий бенефіціар Київського «КБК» через компанію «Pulp Mill Holding».

Крупчак

Крупчак

ПРАТ «КИЇВСЬКИЙ КПК» – найбільше підприємство целюлозно-паперової галузі України зі статусним фондом у 10 мільйонів гривень. Єдиний кінцевий бенефіціар – В.Крупчак. Доходи за 2021-й становили 7,7 мільярдів гривень. Кількість працівників, вказана на офіційному сайті, становить 2500 осіб.

Крупчак

У травні правоохоронці проводили обшуки на території комбінату, а також у будинках керівництва. Причина обшуків – несплата податку на прибуток та співробітництво з компаніями країни агресора.

Також комбінат входить до 8 санкційних списків.

Крупчак

За даними інформаційного реєстру OpenData, Київський картонно-паперовий комбінат числиться у 120 судових справах різної юрисдикції.

Крупчак

Є й кримінальні відносини.

Крупчак

Бізнес у Росії

Як підтверджують ЗМІ, офшорна компанія "Pulp Mill Holding" разом зі своїми дочірніми підприємствами продовжує працювати на території РФ, незважаючи на міжнародні санкції та війну.

Крупчак

2020-го виручка холдингу від продажів на території Росії склала 80 мільярдів рублів. Сума платежів до російського бюджету – 6,5 мільярдів рублів. Кількість персоналу, задіяного у російських активах компанії, становить близько 11 000 чоловік.

Крупчак

Основним підприємством холдингу виступає АТ "Архангельський ЦПК" зі статутним капіталом 32 мільйони рублів.

Крупчак


Виручка за минулий рік склала 47,6 мільярда рублів, що майже на 48% вище, ніж у 2020-му. Вартість сукупних активів наприкінці 2021 року становила 61,3 мільярда рублів. За рік активи зросли на 9,6 мільярда.

Крупчак

Прибуток компанії за минулий рік дорівнює 14 мільярдам рублів, що в 4 рази вище, ніж 2020-го.

Також до групи холдингу входять і такі компанії.

АТ "Архбум" зі статутним фондом у 995 тисяч рублів та 1165 працівниками.

Крупчак

За минулий рік компанія отримала виторг 18,6 мільярдів. Це на 137% вище, ніж 2020-го. Сукупні активи за 2021 рік рівні 17,8 мільярдам рублів, що на 76% більше, ніж роком раніше. Прибуток за 2021-й склав 890 мільйонів рублів. При цьому 2020-го компанія зазнала збитків у розмірі 32 мільйони рублів.

ТОВ "Архбум Упак" . Статутний капітал компанії налічує 797 мільйонів рублів, а кількість працівників – 118 осіб.

Крупчак

Виторг 2021-го року - 457 мільйонів рублів, що на 136% вище, ніж позаминулого року. Станом на 31.12.2021, сукупні активи організації дорівнюють 1 мільярду, що майже в 5 разів більше, ніж позаминулого. Прибуток минулого року – 13,3 мільйонів рублів.

  • ТОВ "Архбум Тіссю Груп" зі статутним капіталом 7,3 мільярда рублів. Число співробітників – 420 осіб.

Крупчак

Компанія отримала минулого року виторг у розмірі 5,9 мільярда рублів, що перевищує показники 2020 року майже на 37%. Розміри сукупних активів 2021-го на рівні 15,9 мільярдів рублів, що на 35% вище, ніж позаминулого року. Минулого року компанія мала збиток у розмірі 333 мільйони рублів. 2020-го збитки компанії були більшими на 46%.

  • ТОВ "Архбум" . Статутний фонд підприємства – 640 000 рублів. Число працівників – 192 особи.

Крупчак

Виручка за 2021 рік дорівнює 2,2 мільярдам рублів. Сукупні активи минулого року становили 4,9 мільярда рублів, що майже на 11% більше, ніж 2020-го. Прибуток 2021-го року зріс майже на 8% і склав 590 мільйонів рублів.

Також з 2019 року бізнесмен є засновником ТОВ ВКП "ТІТАН" , яке знаходиться в Архангельську. Статутний фонд компанії – 52,6 мільйонів рублів.

Крупчак

Виручка ТОВ за 2021 рік склала 18,4 мільярда рублів. За рік вона зросла на 3,1 мільярдів. Станом на 31.12.2021 вартість сукупних активів становила 13,6 мільярда рублів, що на 3,5 мільярда більше, ніж роком раніше. Прибуток компанії минулого року дорівнює 5,9 мільярдів. За рік вона зросла більш ніж у 8 разів.

Підсумуємо

Одіозний підприємець Володимир Крупчак – рашист та спонсор окупантів, у якого є великі бізнес-інтереси з обох боків барикад. І в Україні, і в Росії він продовжує отримувати багатомільярдні прибутки. Змінює громадянство та паспорти залежно від ситуації та з вигодою для себе. Скільки ж ще хитрий олігарх тікатиме з-під носа правоохоронних органів?

Джерело

Теги: Володимир Крупчак,Крупчак,Україна,Владимир Крупчак ,Владимир Крупчак бизнес в РФ,Владимир Крупчак бизнес в России,українська влада,влада,Державна Дума РФ,Дума РФ,Державна Дума , Російська агресія , Російська Федерація,Національна поліція України,поліція України,Національна поліція , Нацполіція, Нацполіція України,Департамент стратегічних розслідувань,Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України,НПУ,ЗСУ ,ЗС України, Збройні Сили, Збройні Сили України,Хайнц Циннер,Кошти,Оcean Plaza,Архангельський целюлозно-паперового комбінат,целюлозно-паперового комбінат,Майно,Держдума РФ,Держдума рф,Титан,компанія Титан,Архангельський ЦПК ,Лісозавод 25,Лісозавод ,ЦПК ,Єдина Росія ,інвестиції,Pulp Mill Holding,Pulp Mill Holding GmbH (Австрия),Pulp Mill Holding GmbH ,ТОВ ВКП "ТІТАН", ТОВ ВКП ТІТАН,ТОВ ВКП ТІТАН,ВКП ТІТАН,ТІТАН
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР