ЗСУ знищили базу ГРУ рф під Олешками: координати "злив" російський доброволець (фото, відео)

ЗСУ знищили базу ГРУ рф під Олешками: координати "злив" російський доброволець (фото, відео)
355207 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Помилка резидента": російський найманець вів у соцмережі фото-і відеохроніку свого перебування на тимчасово окупованій території лівобережжя Херсонщини. Зокрема, засвітив і базу одного з підрозділів ГРУ рф: з подачі "блогера"- невдахи резиденцію відвідав HIMARS.

Детальний розбір ситуації, яка найімовірніше сталась у другій половині грудня 2022 року, навів 3 січня у Твітері старший науковий співробітник Інституту дослідження закордонної політики (Foreign Policy Research Institute, штат Філадельфія, США) Роб Лі (Rob Lee).

"Анатомія одного провалу в сфері інформаційної безпеки. Російський доброволець опублікував у ВК (заборонена соцмережа ВКонтакте – ред.) фото в Сагах Херсонської області з бійцями 10-ї бригади спецназу ГРУ. Він залишив увімкненим тегування місця розташування, що дозволило дуже легко визначити геолокацію заміського клубу "Гран-Прі" (кінний клуб в Олешківській громаді – ред.)", – зазначає дослідник.

Як з'ясували українські канали, ім'я російського горе-воєнкора, який "злив" у мережу позиції ГРУшників, – Петро Ложковий, мешканець ТіНАО (Нова Москва).

Зазначається, що незабаром після "засвічення" резиденції ГРУ туди поцілив HIMARS. І вже 20 грудня 2022 року Ложковий оприлюднив відео з наслідками руйнування: базу рознесено вщент.

 

Таким чином, сам окупант не лише залишив у соцмережі "підказку" для ЗСУ щодо того, де дислокуються російські військові розвідники, але й показав ушкодження від ракет. Відтак українські сили впевнились в успішності своїх ударів.

Нагадаємо, днями російські військові виклали в мережі світлини з херсонських плавнів і "засвітили" маршрут свого річкового патруля річками Конка та Старий Дніпро від Олешок до островів Великий Потьомкінський та Білогрудий. 2 січня стало відомо, що окупантів, ймовірно, витіснили з їхніх позицій на Великому Потьомкінському острові: там встановили український прапор.

stopcor.org

Теги: HIMARS, війна в Україні, окупанти,ЗСУ ,ГРУ рф,Олешки
ПРЯМИЙ ЕФІР