США готує новий пакет допомоги - ще більше HIMARS, натякають на Bradley

США готує новий пакет допомоги - ще більше HIMARS, натякають на Bradley
277750 ПЕРЕГЛЯДІВ

4 січня американські урядовці повідомили про підготовку нового пакету військової допомоги Україні. Крім того Джо Байден, Президент США, підсилив сподівання на отримання бронеавтомобілів Bradley.

Інформацію оприлюднено виданням Deutsche Welle та журналістом з пулу Білого дому.

Deutsche Welle посилається на брифінг, який провів Джон Кірбі, прессекретар Пентагону. Під час брифінгу контрадмірал ВМС США висловив кілька важливих тез:

  • по-перше, США не очікують, що найближчим часом війна в Україні зупиниться - вона триватиме ще деякий час;
  • по-друге, у новий пакет допомоги можуть включити додаткові одиниці РСЗВ HIMARS.

При цьому зазначимо, наразі у ЗСУ є 20 установок HIMARS. Згідно з інфографікою у мережі, очікують поставок ще 18 одиниць. Цікавим є те, що при цьому Міноборони рф запевняє, що знищило більше HIMARS, ніж відправило США - аж 27 шт.

Джо Байден, Президент США, також висловився щодо американських БМП M2 Bradley. Як стверджує Jennifer Jacobs, репортерка "Блумберг" у Білому домі, Президент підтвердив, що бойові машини цього типу для України є.

 

Нагадуємо, кількома годинами раніше Еммануєль Макрон заявив, що Україна отримає легкі танки AMX-10RC. Тим часом Німеччина пообіцяла максимально швидко виробити САУ RCH 155. Все це знадобиться для весняного контрнаступу ЗСУ, на який натякнув Буданов, начальник ГУР МОУ, у одному зі своїх крайній інтерв'ю.

stopcor.org

Теги: США ,РСЗВ HIMARS,HIMARS,військова допомога Україні,Джо Байден,Bradley,ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР