ЗСУ розгромили позицію ворога у лісі під Кремінною (відео)

ЗСУ розгромили позицію ворога у лісі під Кремінною (відео)
326474 ПЕРЕГЛЯДІВ

На півночі Луганщини українські бійці повільно, але невпинно вибивають ворога з насиджених позицій. Для окупантів "запахло смаженим" під Кремінною: вочевидь, це спонукало російське командування надіслати на цей відтинок підкріплення.

Яскраві кадри знищення ворожої позиції у лісі на стику двох областей – Донецької і Луганської (напрямок Кремінної) – оприлюднила 6 січня моніторингова ініціатива DeepState.

Артилерія ЗСУ за підтримки аеророзвідки влучно поцілила у лісовий "опорний пункт" противника на Луганщині, а також уразила принаймні дві одиниці російської бронетехніки й до десятка одиниць живої сили окупантів.

Орієнтовні координати локації: 48.9884, 38.1528. Це – лісництво поблизу селищ Діброва й Кузьмине, до околиць Кремінної – близько 6 км. Наразі ця територія позначена на мапі DeepState як "сіра зона".

Оглядачі проєкту також зазначили, що на Сватівському напрямку наразі тривають позиційні бої на південному фасі.

Незалежний військовий аналітик Деф Мон, коментуючи ситуацію під Кремінною, зауважив, що Генштаб ЗСУ в оперативному зведенні від 5 січня повідомив про обстріл в районі крихітного населеного пункту Кузьмине: "Це вперше, і я думаю, що це може свідчити про певний прогрес ЗСУ в даному напрямку".

Водночас, за інформацією військового оглядача групи "Інформаційний спротив" Костянтина Машовця, противник розпочав перекидання частини своїх сил та засобів з Бахмутського напрямку в район Кремінної. Це може свідчити про те, що ситуація на півночі Луганщини – критична для росіян. Адже якщо з напрямку зосередження основних зусиль знімають війська на інший відтинок, це означає, що у ворога десь "підгорає".

Нагадаємо, країни-союзники справді активізувалися в допомозі Україні. Президент США Джо Байден підтвердив наміри США передати Україні БМП Bradley, багато країн-членів ЄС, які підтримують Україну, також заявили про найближче посилення військової допомоги.

stopcor.org

Теги: Луганськ, війна в Україні,Кремінна, окупанти,ЗСУ
ПРЯМИЙ ЕФІР