Екснардепа Сергія Скуратовського відпустять під заставу у 40 млн гривень

Екснардепа Сергія Скуратовського відпустять під заставу у 40 млн гривень
290559 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вищий антикорупційний суд узяв під варту колишнього народного депутата від «Радикальної партії» Сергія Скуратовського під 40,26 млн гривень застави. Про це повідомляє ВАКС.

У разі внесення застави на підозрюваного буде покладено такі обов’язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватись від спілкування з іншими підозрюваними у справі та свідками, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру екснардепу та іншим особам у завданні понад 112 млн гривень збитків фінустанові. У 2019 році Скуратовський, будучи фактичним власником низки юридичних осіб, здійснював забудову земельної ділянки на околиці Києва. Будівництво проводилося за кредитні кошти під заставу збудованого в майбутньому житлового комплексу, земельних ділянок та низки особистих порук (в тому числі самого народного обранця).

З метою уникнення іпотечних зобов’язань та отримання можливості продати збудовану житлову нерухомість народний депутат із залученням начальника відділення слідчого управління СБУ (обіймає керівну посаду в Центральному апараті ДБР), керівника підрозділу АРМА, керівництва державного підприємства «СЕТАМ», а також оцінювачів організував протиправне відчуження права вимоги банківської установи через відповідне Нацагентство та держпідприємство.

Особи використовували підроблені офіційні документи, надавали та отримували неправомірну вигоду. Завдяки чому врешті домоглися викупу вказаної нерухомості за заниженою вартістю на підконтрольну юридичну особу.

368.media

Теги: ВАКС ,Сергій Скуратовський,СЕТАМ,АРМА
ПРЯМИЙ ЕФІР