У Росії виникли великі проблеми з єдиним авіаносцем "Адмірал Кузнєцов": розвідка розкрила подробиці

У Росії виникли великі проблеми з єдиним авіаносцем "Адмірал Кузнєцов": розвідка розкрила подробиці
272003 ПЕРЕГЛЯДІВ

Військові та суднобудівники Росії намагаються перекласти один на одного відповідальність за доведення до критичного стану єдиного авіаносця країни-агресора - "Адмірал Кузнєцов". Тяжкий авіаносний крейсер знаходиться в аварійному стані.

Нині він стоїть на 35-му судноремонтному заводі у Мурманську. Про проблеми з російським військовим кораблем повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними відомства, щоб продовжити ремонтні роботи, нещодавно в РФ вирішили перевести корабель із сухого доку до одного з причалів судноремонтного заводу. Втім ще на стадії підготовки до переміщення з’ясувалося, що крейсер взагалі не здатний переміщатися своїм ходом.

"Була спроба переміщення за допомогою декількох буксирів. Однак це також виявилося неможливим через критичний стан корпусу корабля. Фахівці-судноремонтники попередили, що стан "Адмірала Кузнєцова" в принципі не дозволяє спускати його на воду, адже він з високою ймовірністю перевернеться". на бік і потоне", – йдеться у повідомленні.

У Росії виникли великі проблеми з єдиним авіаносцем "Адмірал Кузнєцов": розвідка розкрила подробиці

Так, при обстеженні водолазними командами корпусу авіаносця було виявлено, що металеві конструкції нижче за третю палубу зазнали значної корозії. Крім того, трюми повністю заповнені каламутною водою, що унеможливлює детальне обстеження корабля зсередини.

"Посадовці 35-го судноремонтного заводу та керівництво флоту намагаються перекласти одна на одну відповідальність за поточний стан справ. Поки неможливо навіть встановити, хто саме прийняв рішення про переміщення корабля", - зазначають у ГУР.

Відомо, що командування Північного флоту РФ, якому належить корабель, вже висунула штрафні санкції на півтора мільярда рублів керівництву заводу за "зрив термінів ремонту та невиконання контракту". Зі свого боку менеджментом підприємства було оприлюднено листа, в якому зазначено, що завод не винний у доведенні єдиного російського авіаносця до такого плачевного стану.

В українській розвідці припускають, що з високою ймовірністю винними в РФ визнають військове представництво на заводі, який здійснював нагляд за ходом робіт. За наявними даними, на сьогодні не існує навіть приблизних термінів завершення ремонту "Адмірала Кузнєцова" та повернення його на службу.

Теги: Адмірал Кузнєцов,Міноборони України, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР