Як правильно підібрати циліндр на двері

Як правильно підібрати циліндр на двері
63628 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дверний циліндр — це пристрій, який примушує рухатись ригель. Саме він відповідає за роботу та надійність замка.

Як замінити циліндр замка

Дверні циліндри є взаємозамінними. Євроциліндр від одного виробника можна легко замінити на виріб від іншого. Клас захисту при цьому не має особливого значення: замість простого механізму можна встановити складніший надсекретний.

Головне — не помилитися з типорозміром циліндра. Найбільш ходові типорозміри, які пропонує своїм покупцям інтернет-магазин «740», — від 60 до 90 мм. Під час вибору потрібно брати до уваги товщину дверей та враховувати товщину накладки.

Потрібно також виміряти відстані від обох боків до центру отвору кріплення. Якщо вони збігаються, то це симетричний циліндр — стандартний варіант для більшості дверей. Якщо відстані не сходяться — це асиметричний циліндр, який зазвичай встановлюють на двері зі стулкою, декоративними панелями тощо.

Важливий момент — зовні замковий циліндр має виступати не більш ніж на 3 мм, інакше може зламатися. Сильно заходити вглиб він теж не повинен, оскільки відчиняти двері буде незручно.

Матеріал корпусу

Циліндрові механізми найчастіше виготовляються з таких сплавів:

  • Латунь (середній та преміальний клас). Це міцний сплав, стійкий до корозії та різноманітних забруднень. Латунні циліндри важкі та вирізняються привабливим зовнішнім виглядом завдяки благородному відтінку матеріалу.
  • Алюміній, ЦАМ (економ-клас). Цей матеріал  — легкий та м’який, а дверні циліндри з нього мають середній рівень захисту та порівняно невелику кількість секретних комбінацій. Для замка на вхідні сталеві двері це не найкращий варіант, але він чудово підійде для міжкімнатних дверей.
  • Силумін (найбюджетніший варіант). Це дуже легкий та тендітний матеріал, який навряд чи зможе забезпечити надійний захист.

Надійність замкових циліндрів

Існують загальні правила, яких потрібно дотримуватись під час вибору циліндрів для встановлення на вхідні двері:

  • кількість секретних комбінацій — не менше за 50 тисяч;
  • захист від висвердлювання, бампінгу та вибивання;
  • можливість встановлення броненакладки;
  • корпус із латуні чи інших міцних матеріалів.

Циліндр із таким набором характеристик матиме третій або четвертий, тобто високий, клас захисту.

Якщо вам потрібен циліндр для вхідних або міжкімнатних дверей, інтернет-магазин «740» пропонує широкий асортимент моделей усіх класів захисту.

 

Теги: Дверний циліндр,циліндр,Україна,циліндр замка,замок,інтернет-магазин «740»,інтернет-магазин ,інтернет-магазин 740,Латунь ,Алюміній, ЦАМ,Силумін ,Циліндрові механізми,механізми,сплав,Євроциліндр ,циліндр на двері
Автор: wikibazacom
ПРЯМИЙ ЕФІР