Коригував обстріли Подніпровської ТЕС: у Дніпрі затримали поплічника росіян (фото)

Коригував обстріли Подніпровської ТЕС: у Дніпрі затримали поплічника росіян (фото)
335642 ПЕРЕГЛЯДІВ

Фармацевт з Дніпропетровщини виявився законспірованим агентом російської розвідки: чоловік збирав дані про розташування об'єктів ППО в регіоні та коригував обстріли Подніпровської ТЕС. Однак, зрештою, його відстежили й упіймали українські правоохоронці.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ 10 січня.

Російського агента було затримано контррозвідкою Служби безпеки в ході контрдиверсійних заходів на Дніпропетровщині.

"Працюючи у місцевій фармацевтичній компанії він займався поставками лікарських препаратів, під час яких збирав розвіддані про підрозділи ЗСУ.Насамперед російський агент намагався виявити бойові позиції сил протиповітряної оборони і розташування штабів оперативного командування українських військ.Також чоловік передавав агресору локації місцевих об’єктів тепло- та енергозабезпечення", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з'ясували, що поплічник противника "звітував" кураторам з російського ГРУ про результати повітряних атак по енергооб’єктах регіону, зокрема по Придніпровській ТЕС, через закриті канали зв’язку. Він надсилав їм світлини з прив’язкою до локації та детальним описом.

Фігуранта затримали на гарячому при спробі збору розвідінформації про українські об’єкти. Наразі йому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). За клопотанням СБУ суд обрав підозрюваному міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

stopcor.org

Теги: Придніпровська ТЕС,коригувальник, війна в Україні, СБУ
ПРЯМИЙ ЕФІР