Після нападок на волонтерів полтавські прокурори взялися за мера Мамая

Після нападок на волонтерів полтавські прокурори взялися за мера Мамая
301242 ПЕРЕГЛЯДІВ

Полтавська обласна прокуратура спочатку відкривала справи проти волонтерів, які хотіли просто допомогти нашій країні, а тепер почали справжню "війну" з міським головою Полтави Олександром Мамаєм, відомим своєю проросійською позицією.

29 грудня співробітники Служби безпеки України та обласна прокуратура вручили підозру міському голові Полтави Олександру Мамаю у справі про розголошення інформації щодо формування нової військової частини навіть із зазначенням адреси штабу.

Вже 3 січня стало відомо, що прокуратура клопотатиме про взяття Мамая під варту та тимчасове відсторонення його від посади міського голови.

Мер Полтави своєю чергою заявив, що полтавський прокурор Антон Столітній втрутився у діяльність судових органів, коли під час брифінгу зауважив, що суд має 72 години, щоб відреагувати на клопотання слідчого СБУ щодо взяття Олександра Мамая під варту. Міський голова звернувся до ДБР та Генпрокуратури із заявою, щоб судовий процес був відкритий, та зі словами про те, що прокурор каже "суцільну неправду і маніпуляції".

Мер Мамай

Варто зауважити, що Олександр Мамай протягом багатьох років проявляв свою проросійську позицію на посаді голови міста, тому нарешті місцеві прокурори вирішили зайнятися справжніми справами, а не "полюванням" на волонтерів.

Декілька років він блокував у місті встановлення пам'ятника Івану Мазепі, бо для нього він "негативна історична персона".

Також він неодноразово наголошував на своїй любові до Радянського Союзу та навіть співав гімн СРСР на сесії міської ради.

У 2013 році громада Полтави просила мера перейменувати вулицю Паризької Комуни на Героїв Крут, але він заявив, що поки він буде міським головою, жодна вулиця в Полтаві перейменована не буде. Після початку процесу декомунізації він неодноразово саботував його проведення.

Тоді ж він відповів на запитання одного із журналістів, чому він відмовляється виконувати закон.

"Якщо я впевнений, що я можу обійти закон і мені за це нічого не буде, – я буду це робити постійно", – відповів мер.

Під час Революції Гідності він заявляв, що Віктор Федорович – легітимний президент України.

У травні 2021 року за наказом Мамая комунальники намагалися демонтувати Державний прапор та Революційний прапор ОУН з монумента Слави у Полтаві, які були встановлені ветеранами російсько-української війни.

4 грудня 2021 року в інтерв'ю вже забороненому телеканалу "НАШ" він заявив, що війна на сході України - це війна між "США та росією, а українці та росіяни братні народи".

stopcor.org

Теги: Полтавська обласна прокуратура,Олександр Мамай,Мер Полтави
ПРЯМИЙ ЕФІР