Білорусь і рф погрожують перерізати шляхи постачання західної зброї - що відомо

Білорусь і рф погрожують перерізати шляхи постачання західної зброї - що відомо
80238 ПЕРЕГЛЯДІВ

12 січня Віктор Нестайко, посол України у Великій Британії, наголосив на загрозі з боку Білорусі, через яку українські війська неможливо перекинути на інші ділянки фронту.

Інформацію оприлюднено в інтерв'ю британському агентству Sky News.

Нестайко стверджує, що українська влада стежить за діяльністю білоруських та російських військовий біля північного кордону. Ситуація викликає стурбованість з двох причини:

  • по-перше, зрозуміло, що країна-агресор хотіла б перерізати дороги, якими до ЗСУ прямує західне озброєння. Деякі з цих доріг проходять за менше ніж 100 км від кордону з Білоруссю;
  • по-друге, для того, щоб захистити північний кордон, там утримується певна частина українського війська: доводиться їх забирати з лінії фронту і кидати на північ.

Між тим зазначимо, що Генштаб ЗСУ у кожному звіті вказує, що бачить ротацію живої сили і техніки на території Білорусі. Однак наразі сил, достатніх для наступу, там немає.

Волонтерська спільнота "Білоруський Гаюн" стверджує, що на території Білорусі продовжуються активні спільні військові навчання російських та білоруських солдатів. Крім того 12 січня до Республіки прибув начальник Сухопутних військ армії рф Салюков. Мета візиту - перевірка боєготовності російських підрозділів.

 

Крім того на супутникових знімках летовища у Зябровці помічено ЗРК С-300 та С-400, ПЗРК "Панцир-С" - комплекси, призначені для протиповітряної оборони. Поруч - радари різного призначення.

Білоруські партизани підсумовують, що загалом на території Білорусі продовжується рух російської техніки та переміщення живої сили.

stopcor.org

Теги: українські війська,Білорусь ,росія,ЗСУ, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР