Метушня на півночі Криму: у Джанкої пролунав вибух і перекрили міст (фото)

Метушня на півночі Криму: у Джанкої пролунав вибух і перекрили міст (фото)
85254 ПЕРЕГЛЯДІВ

На півночі анексованого Кримського півострова, який росіяни перетворили на величезний військовий "хаб", – неспокійно: повідомляють про потужний "хлопок" у Джанкої. Окупаційна "адміністрація" закликала містян не панікувати й чекати на офіційну інформацію. За цікавим збігом обставин, одразу після цього стало відомо, що на в'їзді в місто "втомився" ще один автомобільний міст.

Про масивний вибух в Джанкої на півночі Криму, який було чутно навіть у прикордонних районах сусідньої Херсонщини, повідомили близько 15:30 у четвер, 12 січня херсонські телеграм-канали. Мешканці прикордоння зазначають, що "хлопок" був дуже потужним – від вибухової хвилі трусилися будинки.

Водночас, у джанкойських пабліках адміністратори поширили повідомлення з проханням до містян зберігати спокій і чекати на офіційне повідомлення "влади". У коментарях мешканці зазначили, що гучно було в Красногвардійському й Нижегорському районах міста, а також у селах Тімірязєво та Зарічне.

Утім, офіційну інформацію від так званої "адміністрації" поки так і не оприлюднили. У місцевих чатах стверджують, що це могло бути планове розмінування, проте підтвердження цієї версії також немає.

Проте, за збігом обставин, приблизно за годину після вибухів з'явилась інша цікава інформація – про перекриття автомобільного мосту на в'їзді в Джанкой з боку Сімферополя. Споруду раптово визнали аварійною і заборонили рух великовантажних транспортних засобів.

"З 11 січня з метою забезпечення безпеки дорожнього руху вводиться тимчасове обмеження на рух транспортних засобів та пішоходів шляхопроводом на в'їзді до Джанкоя, розташованим на ділянці автомобільної дороги Кордон з Україною – Сімферополь – Алушта – Ялта км 40+141", – йдеться у повідомленні так званої Служби автошляхів Республіки Крим.

Обмеження стосується транспортних засобів загальною масою понад 26 т та навантаженням на вісь понад 12 т. За даними Служби, також на даній ділянці знижено загальну швидкість руху до 60 км/год. та припинено рух пішоходів лівим тротуаром шляхопроводу.

Судячи з опублікованого фото, йдеться про шляхопровід на в'їзді до Джанкоя з півдня Московською вулицею.

У Джанкої раптово визнали аварійним міст на в'їзді з півдня вул. Московською, до цього таке вже трапилось із мостом у Переможному

Зауважимо, наприкінці листопада 2022 року після "прильоту" під Джанкоєм закрили на ремонт ще один міст, яким з Криму возили зброю, – шляхопровід через Північнокримський канал неподалік села Переможне у Джанкойському районі. Споруду тоді теж раптово визнали аварійною. Її досі не відремонтували, і лише декілька днів тому в Переможному запустили тимчасовий міст для проїзду в Джанкой.

stopcor.org

Теги: Крим,Джанкой,вибух , війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР