В росії все "за планом": під нову хвилю мобілізації потрапляють батьки із трьома дітьми

В росії все "за планом": під нову хвилю мобілізації потрапляють батьки із трьома дітьми
103636 ПЕРЕГЛЯДІВ

У росіян закінчуються не лише боєприпаси, а й військові. Про нову хвилю в цій країні говорять вже не перший день. Початися вона мала ще на початку 2023 року. Але на фоні постійних невдач на полі бою, російська влада відкладала це питання на потім

Проте на днях естонська розвідка повідомила, що друга хвиля мобілізації в росії може розпочатися після православного Різдва. Інші джерела говорили про старт 15 січня.

І ось сьогодні, 13 січня, депутатка російської Держдури Ніна Останіна проговорилася, про відміну відстрочки від часткової мобілізації для батьків із трьома дітьми. Про це повідомляє Телеграм-канал "Донбас Оперативний".

 

Наразі, офіційної заяви від російського Генштабу про це не було.

Проте, за словами Останіної, Генштаб наприкінці грудня скасував власну директиву від 4 жовтня 2022 року. Скасування, як передбачає вона, пов'язане з тим, що "повертати тих, хто вже перебуває в зоні СВО, дуже важко".

"Той факт, що часткову мобілізацію завершено, означає, що закликати батьків із трьома дітьми не будуть", – заявила Останіна.

Про відміну відстрочки також заявив військовий комісар Забайкальського краю Юрій Шувалов у розмові з "Чита.Ру". За словами Шувалова, документ від 4 жовтня "скасовано повністю" рішенням 21 грудня.

За даними української розвідки, російські терористи хочуть мобілізувати у свої війська ще 500 тисяч одиниць особового складу протягом січня-лютого 2023 року – на додаток до тих 300 тисяч, які були мобілізовані в армію у вересні-жовтні 2022 року. В ГУР України також підтверджують, що нова хвиля мобілізації у рф розпочнеться 15 січня, після новорічних свят.

Нагадаємо, нещодавно в мережі також з'явилась інформація про те, що російська влада планує мобілізовувати студентів в Криму. Для цього вони поставили перед фактом всі вищі навчальні заклади, аби ті надали всі списки заборгованості серед їхніх студентів. Ті кого відрахують мають відразу отримати повістку про мобілізацію.

stopcor.org

Теги: Мобілізація в росії,мобілізація, Росія, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР