У Харкові комунальники за 110 млн гривень придбали паливо у двох сумнівних компаній

У Харкові комунальники за 110 млн гривень придбали паливо у двох сумнівних компаній
276000 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Харкові КП «Салтівське трамвайне депо» без відкритих торгів уклало два договори про постачання дизельного палива наливом на суму майже 110 мільйонів гривень з щойно створеним постачальником та компанією, статутний капітал котрої становить лише тисячу гривень. Про це стало відомо з інформації на порталі ProZorro.

У січні Салтівське трамвайне депо уклало договір з ТОВ «Золотий стандарт К» на постачання 960 тис. літрів дизпалива наливом до кінця року. Сума контракту склала 54,72 млн гривень.

У той же день, комунальники уклали договір на аналогічну суму з ТОВ «ЕГО петролеум».

Зазначимо, ТОВ «Золотий стандарт К» зареєстровано у грудні 2014 року в Харкові. Компанія спеціалізується на роздрібній та оптовій торгівлі паливом та має статний капітал лише тисячу гривень. Бенефіціаром компанії зазначений Костянтин Батвінов, котрому належать або раніше належали 15 компаній.

Серед них ТОВ «Золотий стандарт плюс», ТОВ «Стандарт петрол», ТОВ «Елігаз», ПП «Укрнафтаресурс», ТОВ НВП «Стабіна», які спеціалізуються на торгівлі паливом. Компанія за роки існування уклала в системі ProZorro 154 договори на суму 261 млн гривень. Найбільше компанія заробила на підрядах Салтівського трамвайного депо – 76 мільйонів гривень.

«ЕГО петролеум» зареєстровано у Полтаві 12 вересня 2022 року, тобто лише три місяці тому. Власником компанії зазначений Борис Єгоров, адресою прописки котрого вказане смт Малинівка в Чугуївському районі, Харківської області. Основний вид діяльності компанії – роздрібна торгівля паливом.

Підписаний з КП «Салтівське трамвайне депо» договір наразі єдиний контракт, що укладений компанією в системі ProZorro. Наголосимо, тексту договору в обох випадках не було опубліковано, тож дізнатись виробника палива, котре планують постачати Салтівському трамвайному депо, наразі не можливо.

368.media

Теги: Салтівське трамвайне депо,Золотий стандарт К,ЕГО петролеум,дизельне паливо,комунальники
ПРЯМИЙ ЕФІР