Арестович написав заяву про відставку: що відомо

Арестович написав заяву про відставку: що відомо
272212 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олексій Арестович написав заяву про звільнення з посади радника голови Офісу Президента після оприлюднення фейкового повідомлення про нібито "збиття ракети ППО" у Дніпрі.

Про це стало відомо з його особистої сторінки у Facebook.

"Написав заяву про відставку. Хочу показати приклад цивілізованої поведінки: принципіальна помилка, отже, у відставку", - йдеться у дописі.

Також він додав фотографію заяви про відставку на ім'я керівника ОПУ Андрія Єрмака.

Як розвивалися події:

14 січня російська надзвукова ракета поцілила у багатоповерхівку у Дніпрі, де в цей час перебували мирні мешканці. Станом на 17 січня вже відомо про 43 загиблих мирних мешканців, рятувальна операція продовжується.

Того ж дня радник ОПУ Олексій Арестович в етері на YouTube-каналі "Фейгин.Live" заявив, що ракета, яка впала у Дніпрі, нібито була збита силами протиповітряної оборони.

"Її збили, вона впала на під'їзд. Вона вибухнула, коли впала. Окрім того, там проблема з їдким димом. Це вірна ознака Х-22, тому що вона заправляється вкрай токсичним паливом, яке могло стати додатковим елементом ураження", - сказав Олексій Арестович.

Пізніше у мережі з'явилися відео, які повністю спростовують заяву радника ОПУ щодо того, що ракета впала після збиття.

Цією заявою скористувалися російські пропагандисти та почали масово писати на своїх платформах, що нібито "українська влада визнала, що ракета впала на будинок через ППО". Також російські боти почали поширювати цей меседж у соціальних мережах, щоб вплинути на західних політиків та аудиторію.

Командувач Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Микола Олещук змушений був відреагувати на цю заяву Арестовича та спростував інформацію про "збиття ракети силами ППО", бо українські ЗРК не здатні збивати надзвукові цілі. З початку вторгнення рф запустила 210 ракет Х-22 і жодну не вдалося збити.

Спочатку Арестович відмовився визнавати свою провину та заявив, що ніхто не буде звинувачувати Україну, якщо це і було збиття ракети, бо ракета - російська. Пізніше він написав пост з вибаченням, де сказав, що інформацію про збиття ракети він отримав від "колишнього ППОшника", але цей допис він видалив та сказав, що "відкликає вибачення".

У Верховій Раді України також відреагували на слова радника. Нардепка від "Голосу" Соломія Бобровська заявила, що готує колективне звернення від народних депутатів до СБУ, а народний депутат Олексій Гончаренко заявив, що збирає підписи за відсторонення Олексія Арестовича. 

stopcor.org

Теги: Арестович ,Олексій Арестович,обстріл Дніпра,Дніпро
ПРЯМИЙ ЕФІР