Ексдиректору «Спецтехноекспорту» Ігорю Гладушу висунули підозру у розтраті

Ексдиректору «Спецтехноекспорту» Ігорю Гладушу висунули підозру у розтраті
312412 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишньому директору державного підприємства «Спецтехноекспорт» Ігорю Гладушу та ще трьом особам повідомили підозри у розтраті коштів.

За словами співрозмовників, Гладушу та ще трьом особам інкримінують ч.5  ст. 191, ч. 1 ст. 366 і ч. 3 ст. 209 КК.

За версією слідства, голова компанії у змові з трьома особами розтратив і легалізував кошти за двома агентськими угодами на двох оборонних контрактах. У 2014 році науково-виробничий комплекс «Іскра» уклав договір комісії з «Спецтехноекспортом», яким своєю чергою укладено зовнішньоекономічний контракт з ізраїльською компанією Galint LTD щодо реалізації продукції виробленої вітчизняним виробником.

КП «НВК «Іскра» віднесено до витрат на збут продукції вартість агентських послуг, що надані та використані за межами митної території України кіпрською фірмою FG Techcapital LTD на 34,6 млн гривень.

Нагадаємо, 24 січня 2020 року САП скерувала іншу справу «Спецтехноекспорту» до суду. У тій справі НАБУ підозрює звільненого директора «Спецтехноекспорту» Владислава Бельбаса, його попередника Павла Барбула, ексзаступника директора СТЕ Володимира Муцинова, колишнього заступника начальника департаменту СТЕ Дениса Панасенка та ексначальника відділу СТЕ Тимофія Романюка. Обвинувальний акт призначили до розгляду по суті.

368.media

Теги: Спецтехноекспорт,Ігор Гладуш,розтрата,Владислав Бельбас,Денис Панасенко
ПРЯМИЙ ЕФІР