Польща завершила будівництво стіни на кордоні з Білоруссю (фото)

Польща завершила будівництво стіни на кордоні з Білоруссю (фото)
300343 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відгородилися. З такою стіною і спати спокійніше. Польща офіційно заявила про закінчення будівництва великої стіни на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомив заступник міністра-координатора розвідслужб Польщі Станіслав Жарин на своїй сторінці у Твіттері. За його словами, сьогодні польський кордон є найбільш захищеним у всій Європі.

"Польща завершила будівництво прикордонної стіни на кордоні із Білоруссю. Незаконний в'їзд до Польщі наразі повністю заблоковано. Польський кордон є найзахищенішим у Європі", – написав Станіслав Жарин.

Будівництво цієї стіни Польща розпочала у серпні 2021 року. Тоді поляки вирішили відгородитися і захиститися від Білорусі у відповідь на мігрантську кризу, організовану режимом Олександра Лукашенка.

Вже до жовтня 2022 року спецслужби Польщі повідомляли про завершення фізичного будівництва муру. З того часу тривало встановлення електронних засобів охорони кордону – датчиків руху та камер стеження.

До слова, в Україні, у Рівненській області на кордоні з Білоруссю заміновано увесь прикордонний периметр. На півночі області українські військові активно будують інженерні та фортифікаційні споруди та протитанкові рови. Про це повідомив голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль. З його слів, місцеві жителі щодня як добровольці приходять копати рови проти танків, допомагають встановлювати відповідні огорожі та фортифікаційні споруди. Є й ті, хто постійно працює навіть у святкові дні.

stopcor.org

Теги: Польща , стіна на кордоні з Білоруссю,Білорусь, війна в Україні
ПРЯМИЙ ЕФІР