Скандальний бізнесмен Колесников відкрив бізнес у «ЛНР»

Скандальний бізнесмен Колесников відкрив бізнес у «ЛНР»
280886 ПЕРЕГЛЯДІВ

Власник «Всеукраїнської Енерго Компанії» Віталій Колесников, котрий пропонував голові Фонду держмайна Віталію Сенниченко 5 млн доларів в обмін на призначення певної особи на посаду керівника стратегічного держпідприємства «Одеського припортового заводу», втік до сепаратистів. Про це повідомляє «Радіо свобода».

У 2020 році бізнесмену висунули підозру за ч.4 ст. 369 КК. Однак у підсумку Колесникову вдалося втекти. На засіданні у справі 1 жовтня 2021 року його захист повідомив: «30 грудня Колесников виїхав до території російської федерації на законних підставах, маючи закордонний паспорт і виписку щодо рекомендацій для консультацій».

Наприкінці січня 2022 року у реєстрі податкової  рф з’явилася його компанія «Внешторгэнергокоммун» («ВТЭК») із дуже широким спектром діяльності: від вирощування грибів до видобування природного газу.

Після виїзду з України начебто на лікування Колесников отримав «​паспорт»​ угруповання «ЛНР». Такі посвідчення Україна вважає незаконними.

Саме створення фірми «ВТЭК» у Москві стало початком нової сторінки у біографії Віталія Колесникова.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну у лютому і оголошене Володимиром Путіним приєднання окупованих регіонів до Росії у вересні 2022-го лише розширило діяльність Колесникова. Це можна відслідкувати завдяки тому ж реєстру юридичних осіб Російської Федерації.

У жовтні-листопаді московська «ВТЭК» створила на непідконтрольній Україні території Донецької області і за російським законодавством дев’ять підприємств:

  • «Корпорация «Гефэст» ВТЭК» та «Гефтек» (профіль діяльності – торгівля);
  • «Донбасс Строй-Инжиниринг» (будівництво);
  • «Комснаб» (торгівля лісом);
  • «Конструктор» (торгівля металом);
  • «МСК» (будівництво);
  • «Ромулагропрод» (торгівля);
  • «Стройгазмонтаж» (торгівля будматеріалами);
  • «УК Медицина» (торгівля медикаментами).

Віталій Колесников перебуває у розшуку МВС України за підозрою у хабарництві. Тепер, можливо, до цього обвинувачення додасться ще декілька. А можливо – і міжнародні санкції.

368.media

Теги: Віталій Колесников,Всеукраїнська Енерго Компанія,ЛНР
ПРЯМИЙ ЕФІР