“Військовослужбовець на папері”: «адвокат» Віталій Опанасенко прикриваючись статусом захисника України ігнорує судові засідання заради пробіжок в Конча-Заспі

“Військовослужбовець на папері”: «адвокат» Віталій Опанасенко прикриваючись статусом захисника України ігнорує судові засідання заради пробіжок в Конча-Заспі
297823 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шановна спільнота!

Дещо хочу розповісти про так званого «адвоката» Віталія Опанасенка, який постійно знаходячись в Києві, в суді ВАКС розповідає, що він не може прийти на сусідню вулицю та прийняти участь у засіданні суду, оскільки він, як виявляється, проходить службу в ЗСУ. 

Забігаючи наперед скажу, що ця істота задля досягнення особистої мети збрехало в суді, прикриваючись шанованим в суспільстві статусом військовослужбовця, до якого він має відношення хіба що на папері.

Так, 25.07.2022 на судовому засіданні у справі №991/2357/22 (КП №12017000000001326) адвокат Опанасенко В.І. повідомив, що не може особисто прийняти участь у засіданні, оскільки проходить службу у лавах Збройних Сил України, відтак просив суд відкласти розгляд справи.

Але адвокат Опанасенко В.І. постійно перебуває у місті Києві та в цей складний для України час веде цілком безтурботний спосіб життя: відвідує фітнес-клуб, салон краси, ресторани, навіть й близько не наближаючись до зони бойових дій. У цьому можна переконатись особисто, переглянувши у соціальних мережах Facebook, Instagram фото друзів адвоката Опанасенко, де поряд з ними відпочиває Віталій. 

В період згаданого засідання (25.07.2022), у якому Опанасенко В. І. начебто не зміг прийняти участь через активний захист ним України від воєнної агресії, він 16.07.2022, 26.07.2022, 30.07.2022, 02.08.2022 проводить тренування зі своїми друзями в центрі Києва у елітному спортивному клубі (скріни з «Instagram» додаються).

Відтак, заява адвоката Опанасенко В.І., що він не може приймати участь у судових засіданнях через службу у лавах ЗСУ, не відповідає дійсності та є свідомим введенням в оману ВАКСу.

Додам більше конкретики стосовно того, де саме перебуває Віталій Опанасенко.

  • з травня 2022 р. по сьогоднішній день його друзі активно опубліковують сторіси з ним у Фітнес-клубі в центрі Києва та пробіжками в передмісті м. Києва;
  • в травні 2022 року Опанасенко В. І. по центру Києва їздив на автомобілі BMW X5 з європейськими номерними знаками, які не належали цьому автомобілю, за що він був оштрафований національною поліцією. Тобто фактично Опанасенко на свій розсуд використовував підроблені номерні знаки на BMW X5. По даній ситуації є питання, чи встановила поліція справжнього власника автомобіля (до речі, тут теж виникає питання про дотримання адвокатської етики);
  • на початку серпня 2022 Опанасенко В. І. зі своєю родиною відпочивав в Emily Resort – sport, medical, entertainment (м. Винники, Львівська обл.).
  • 24.08.2022 Опанасенко В. І. відпочивав в кафе 044 (м. Київ, вул. Велика Васильківська, 85-87) на день народження у свого друга.
  • щодня (окрім вихідних) Опанасенко В. І. знаходиться в офісі, який розташований за адресою: м. Київ, вул. Шота Руставелі, буд. 11 (в одному будинку з рестораном «М'ясо та вино», де полюбляє сидіти його керівник Анатолій Матіос). До 16.11.2022 він туди приїжджав на сірій TOYOTA C-HR КА4202АТ, а після 16.11.2022 на білому Mercedes-Benz AMG GLB 35 2020 р.в. КА0027ІМ.

І поки справжні бійці ЗСУ боронять нашу країну, Віталій Опанасенко, займаючись повсякденним побутом в Києві (придбаває автомобілі, відвідує Фітнес-клуби та салони краси,  їздить на роботу, відпочиває на Західній Україні, проводить час з сім’єю та друзями), в судах розповідає свої історії як він служить в ЗСУ, вводячи людей в оману.

P.s. З метою притягнення до відповідальності Віталія Опанасенка:

  • 18.01.2023 надіслав Заяви до Голів НААУ РАУ, ВКДКА та КДКА Волинської області про порушення Опанасенком В. І. статті 44 «Дотримання принципів чесності та добропорядної репутації під час здійснення професійної діяльності в суді» Правил адвокатської етики. Тим паче що ВКДКА в 2021 р. вже позбавляла Опанасенка адвокатського свідоцтва. 
  • 26.12.2022 надіслав листи до Шостого Апеляційного суду, Апеляційної палати ВАКС, ВАКС, КАС, ККС із зазначенням вищенаведеної інформації (в цих судах розглядаються справи за участю Віталія Опанасенка).

Автор: Олександр Задорожний


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: [email protected] 

Теги: Віталій Опанасенко,Віталій Опанасенко адвокат,Виталий Опанасенко,Анатолий Матиос,ГВП,Адвокаты Матиос,Главная военная прокуратура,Гарантия ваших прав,Плесо,Вадим Столар,Журналист Василий Крутчак,Василий Крутчак,адвокат Опанасенко,прокурор Опанасенко,Военная прокуратура, Опанасенко,Андрій Філюк,Петро Філюк,судья Філюк, Матіос,Анатолій Матіос, Анатолий Матиос,Миргородська ,Ольга Миргородська ,КДКА,Військова Прокуратура,ВКДКА ,адвокати із гастронома
ПРЯМИЙ ЕФІР